Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezek az ország legjobb jogi egyetemei - itt a 2016-os rangsor

1

A Károli Gáspár Református Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezeti a HVG jogi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2016, benne tíz képzési terület és több mint negyven szak rangsorával.

Forrás: pixabay.com
Az oktatói rangsorban a Károli Gáspár Református Egyetem végzett az első helyen, mivel a jogi karok közül itt a legnagyobb a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya, és a hallgatók viszonylag alacsony számának köszönhetően kevés diák jut egy-egy fokozattal rendelkező tanárra. Mögötte a pécsi és a miskolci egyetem jogi karai következnek; a pécsiek az akadémikusok és akadémiai doktori címmel rendelkezők magas arányával tűnnek ki, míg az ME azzal, hogy kevés hallgató jut egy oktatóra. Az összesített felsőoktatási rangsorról itt olvashattok, a gazdasági karok rangsorát pedig itt nézhetitek meg.

Rang - oktatók kiválósága

Intézmény

Rang - hallgatók kiválósága

Intézmény

1.

Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK

1.

Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK

2.

Pécsi Tudományegyetem ÁJK

2.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem ÁJK

3.

Miskolci Egyetem ÁJK

3.

Pécsi Tudományegyetem ÁJK

4.

Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK

4.

Szegedi Tudományegyetem ÁJK

5.

Széchenyi István Egyetem ÁJK

4.

Debreceni Egyetem ÁJK

A legtöbb oktató, akinek tudományos rangja van, az ELTE-n található, és ez a teljes oktatói létszámnak közel négyötödét teszi ki, ám rájuk majdnem háromszor annyi diák jut, mint a Károlin.

hirdetés
hirdetés

Jogásznak ebben az évben is lehetett állami támogatással jelentkezni, ám a kormány olyan magas pontszámban állapította meg a felvételi küszöböt, hogy gyakorlatilag csak az ELTE és a Pázmány jogi karának volt esélye ilyen állami keretre. Ez meg is látszik az adatokon: első helyen ebbe a két intézménybe jelentkeztek messze a legtöbben.

A HVG rangsor - Diploma 2016 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Németh Dezső

Hogy lehet itt a 2016-os sorrend, te idióta, ha még csak 2015 van ? Legalább a január 1-jét várd már meg, te balfasz !...

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X