Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a legfrissebb egyetemi rangsor: letaszították az elitegyetemet a lista éléről

London School of Economics and Political Science – tavaly a negyedik helyen végzett, idén az Oxfordot is megelőzte
London School of Economics and Political Science – tavaly a negyedik helyen végzett, idén az Oxfordot is megelőzte
Forrás: Wikipedia

A Cambridge-nek sikerült megőriznie vezető helyét, az Oxford viszont rontott tavalyi eredményén – derül ki a 116 brit felsőoktatási intézményt rangsoroló The Complete University Guide legfrissebb listájáról.

hirdetés
hirdetés

A két elitegyetem több mint egy évtizede állt a lista élén: 2000 óta most először fordult elő, hogy egy harmadik fél is beleszólt az Oxford és a Cambridge párharcába. Az Oxfordot megelőző egyetem pedig nem más, mint a London School of Economics and Political Science (LSE) – írja a University World News.

„Semmi kétség afelől, hogy mindhárom intézmény kiváló a maga területén. A legfrissebb eredmények azt mutatják, hogy az LSE-diploma jobb elhelyezkedési lehetőséget ígér, mint az oxfordi oklevél” – mondta Bernard Kingston, a rangsor egyik szerkesztője.

A lista első tíz helyezettje
A lista első tíz helyezettje
Forrás: thecompleteuniversityguide.co.uk

A brit listát több szempont alapján állítják fel: a hallgatói elégedettséget, az egy oktatóra jutó hallgatói létszámot, a kutatási eredményeket, a felszerelésre fordított összeget és a diploma munkaerő-piaci értékét is figyelembe veszik. Még el sem készült, máris sokan kritizálják az európai egyetemek listáját – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X