Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann a diákoknak: a jogászok úgyis ki tudják fizetni a diákhitel részleteit

4
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár
Forrás: MTI / Soós Lajos

Ha valaki felveszi a diákhitelt, és jogászdiplomát szerez, átlag feletti fizetésre számíthat, amelyből könnyedén ki tudja fizetni annak részleteit. Ha ez az elgondolás visszatartja a szegényeket, akkor itt valami logikai hiba van – így reagált Hoffmann Rózsa arra a jobbikos felvetésre, hogy - amint arról az eduline elsőként beszámolt -  az ingyenes jogászképzés megszüntetése kizárja a szegény, de tehetséges diákokat a szakirányú továbbtanulásból, egyetlen esélyük az eladósodás lesz.

hirdetés
hirdetés

Az oktatási államtitkár szerint nincs döntés a jogászképzés állami támogatásának megszüntetéséről. A jobbikos Dúró Dóra szerint a hétfőn nyilvánosságra került „második Orbán-csomagból” kiderült, hogy a megszorítások legfőbb célpontja az oktatás lesz, és megint a szegények járnak a legrosszabbul.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Szűcs Kamilla

Persze Magyarországon mindenki meg tud oldani mindent,ki tud fizetni mindent a felettünk álló okos emberek szerint.Akkor mégis mért van ekkora szegénység és gond mindenütt.Azt se tudják mi történik valójában a mindennapokban mert van egy kis álomviláguk a rengeteg pénzükkel,aztán okoskodnak.

Miklós Németh

Tóth József: Ámen!

Amúgy meg egy jó ügyvédkarrier kiépítése 10-15 év... És ahhoz ÁLLÁST kéne találni, mert az ügyvéd bizony nem egy nagy hiánycikk. Van rá kereslet, deviszont ez nem jelenti azt, hogy kilépsz és egyből 300 ezret fogsz keresni :/

evita

ha folytatjuk a gondolatmenetet, akkor eljutunk oda, hogy a jogászok azért tudják majd visszafizetni a diákhitelt, mert jól fizető állásuk lesz - vagyis van rá kereslet, ezek szerint nem is kicsi
akkor mi indokolja, hogy ne támogassa a képzést az állam? legalább néhány helyet kellene biztosítani

Tóth József

Elnézést minden nőtől de Hoffmann ról csak annyit tudok mondani szakmájához nem értő hülye picsa!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X