Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann a diákoknak: a jogászok úgyis ki tudják fizetni a diákhitel részleteit

4
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár
Forrás: MTI / Soós Lajos

Ha valaki felveszi a diákhitelt, és jogászdiplomát szerez, átlag feletti fizetésre számíthat, amelyből könnyedén ki tudja fizetni annak részleteit. Ha ez az elgondolás visszatartja a szegényeket, akkor itt valami logikai hiba van – így reagált Hoffmann Rózsa arra a jobbikos felvetésre, hogy - amint arról az eduline elsőként beszámolt -  az ingyenes jogászképzés megszüntetése kizárja a szegény, de tehetséges diákokat a szakirányú továbbtanulásból, egyetlen esélyük az eladósodás lesz.

hirdetés
hirdetés

Az oktatási államtitkár szerint nincs döntés a jogászképzés állami támogatásának megszüntetéséről. A jobbikos Dúró Dóra szerint a hétfőn nyilvánosságra került „második Orbán-csomagból” kiderült, hogy a megszorítások legfőbb célpontja az oktatás lesz, és megint a szegények járnak a legrosszabbul.

(x)

Új képzések, versenyképes diplomák – ajánló: Zsigmond Király Főiskola

A Zsigmond Király Főiskolán immáron teljesen angol nyelvű, valamint duális képzések is elérhetőek a 2016. szeptemberben kezdődő szemeszterben.  Tovább »

Hozzászólások (4)

Szűcs Kamilla

Persze Magyarországon mindenki meg tud oldani mindent,ki tud fizetni mindent a felettünk álló okos emberek szerint.Akkor mégis mért van ekkora szegénység és gond mindenütt.Azt se tudják mi történik valójában a mindennapokban mert van egy kis álomviláguk a rengeteg pénzükkel,aztán okoskodnak.

Miklós Németh

Tóth József: Ámen!

Amúgy meg egy jó ügyvédkarrier kiépítése 10-15 év... És ahhoz ÁLLÁST kéne találni, mert az ügyvéd bizony nem egy nagy hiánycikk. Van rá kereslet, deviszont ez nem jelenti azt, hogy kilépsz és egyből 300 ezret fogsz keresni :/

evita

ha folytatjuk a gondolatmenetet, akkor eljutunk oda, hogy a jogászok azért tudják majd visszafizetni a diákhitelt, mert jól fizető állásuk lesz - vagyis van rá kereslet, ezek szerint nem is kicsi
akkor mi indokolja, hogy ne támogassa a képzést az állam? legalább néhány helyet kellene biztosítani

Tóth József

Elnézést minden nőtől de Hoffmann ról csak annyit tudok mondani szakmájához nem értő hülye picsa!

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X