szerző:
Eduline

Véget éretek az írásbeli vizsgák, hamarosan a szóbelikkel folytatódik az idei érettségi szezon. Ti átmennétek az idei vizsgákon matekból, töriből vagy angolból?

Ebben a válogatásban az idei érettségi feladatai közül válogattunk nektek. Teszteljétek a tudásotokat

Matekból

A következő tesztben azt a tizenkét feladatot oldhatjátok meg, amelyet az idén érettségiző diákoknak is kellett az első részben - a kvízt elsősorban azoknak ajánljuk, akik több éve vagy évtizede érettségiztek.

Ezt a tesztet próbáljátok ki: átmennétek a mai matekérettségin?

Kedden több tízezer diák írta meg matekból a középszintű érettségit, amelynek első része az alapfogalmak, definíciók, egyszerű matekos összefüggések ismeretét ellenőrizte. Az érettségizőknek az írásbelin legalább 12 pontot össze kell gyűjteniük ahhoz, hogy esélyük legyen megszerezni a kettest. A következő tesztben ezt a tizenkét feladatot oldhatjátok meg - a kvízt elsősorban azoknak ajánljuk, akik több éve vagy évtizede érettségiztek.

Történelemből

A feladatsor első része rövid választ igénylő feladatokból állt, ezekből válogattunk nektek párat.

Nektek hogyan sikerülne a mai töriérettségi? Ebből a kvízből megtudhatjátok

Véget ért a középszintű történelemérettségi, amelynek a megoldására 180 percet kaptak a diákok. A feladatsor első része rövid választ igénylő feladatokból állt, ezekből válogattunk nektek párat. A következő tesztet főként azoknak ajánljuk, akik évekkel (vagy évtizedekkel) ezelőtt érettségiztek történelemből. Átmennétek az érettségin, ha ma lenne?

Angolból

Ebben a kvízben az idei érettségi nyelvhelyességi feladatsor második feladatát választottuk ki, amelyben a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről volt szó.

Átmennétek a mai középszintű angolérettségin? Teszteljétek egy nyelvhelyességi feladattal

Véget ért a középszintű angolérettségi, amelynek a megoldására összesen 180 percet kaptak a diákok. A Kolumbusz-napról, a finnek közkedvelt „sportágáról", a feleségcipelésről, a Pullmann-féle vasúti kocsikról is kaptak szöveget a középszintű angolérettségi második, nyelvhelyességi feladatsorában. Ebben a kvízben a nyelvhelyességi feladatsor második feladatát választottuk ki, amelyben a finnek közkedvelt „sportágáról", a feleségcipelésről volt szó.

Németből

Ez a teszt a nyelvhelyességi feladatsor egyik részéből készült, az érettségizőknek is ezt kellett megoldaniuk.

Átmennétek a mai középszintű németérettségin? Teszteljétek egy nyelvhelyességi feladattal

Egy osztrák együttesről, a Tagträumerről, a Mars-küldetésről, a szerecsendióról és az ápolóképzésről is kaptak szöveget a középszintű németérettségi második, nyelvhelyességi feladatsorában a diákok. Ti meg tudnátok oldani őket? Most letesztelhetitek. A diákok összesen 30 percet kapnak a nyelvhelyességi feladatsor megoldására. Ez a vizsgarész azt méri, hogy képes-e a vizsgázó gyakran használt nyelvtani szerkezetek és lexikai egységek felismerésére, kiegészítésére és létrehozására.

Ha több teszt is érdekel, akkor kattintsatok ide.