szerző:
Eduline

Kíváncsiak vagytok, hogy milyen lehet egy nagy multinál dolgozni vagy kipróbálnátok magatokat egy állásinterjún? Esetleg csak szeretnétek tudni, hogy milyen egy ideális önéletrajz? Akkor nektek is ott a helyetek a tavaszi HVG Állásbörzén.

A HVG Állásbörzén a számtalan kiállító mellett előadásokat is hallgathattok, mitöbb megismerkedhettek olyan szakértőkkel, akik még személyes tanácsadást is tarthatnak nektek.
Ami az előadásokat illeti, kiderül majd, hogy hogyan befolyásolják a rólunk kialakított képet a közösségi médiában megosztott videóink, ezen felül az online felületeken való álláskeresés kapcsán is izgalmas praktikákra és buktatókra derül fény. Megismerkedhettek többek között a különböző interjútechnikákkal, önéletrajzi tippekkel, betekinthettek a HR-esek világába, és érdekességeket gyűjthettek arról, hogy hogyan lehet kihozni a napi 24 órából a legtöbbet vagy éppen arról, hogy miként lehet kiaknázni a nyelvtudásotokban rejlő lehetőségeket.

Személyre szabott tanácsok

Az előadásokon személyes beszélgetésekre is lesz lehetőség egyes szakértőkkel, így ha azt érzitek, hogy hasznos lenne az egyéni tanácsadás, ne hagyjátok ki.
A HVG Állásbörze mindkét napján ingyen vehettek igénybe szakértői segítséget, aminek keretében személyre szabott tippekkel adnak útmutatót a sikeres elhelyezkedéshez, álláskereséshez.
Többek között lehet jelentkezni önéletrajzírás, karriertervezés, időmenedzsment tanácsadásra, de részt vehettek self brandig előadáson és önismeret tanácsadáson is, ahol a személyes márkaépítésre és az önbizalom fontosságára hívják fel a figyelmet. Nem utolsó sorban a bértágyalások kapcsán is hasznos információkat hallhattok, megtudhatjátok, hogy milyen szempontok alapján lehet az elvárásokat kifejezni és elérni az áhított fizetést.

©

Mindehhez elengedhetetlen az alkalomhoz illő ruházat, és ne feledjétek, hogy az önéletrajzotokat sem szabad otthon hagyni. A tanácsadásokra március 4-ig lehet jelentkezni itt.

Csak interaktívan!

Az állásbörzén egyes cégekkel és azok fejlesztéseivel interaktív módon ismerkedhettek meg. Például részt vehettek egy karriertanácsadáson úgy, hogy közben egy egyedi fejlesztésű önvezető Tesla prototípushátsóülésén ültök. Ezen felül akár olyan progmamon is részt vehettek, ahol egy fotógép segítségével elkészíthetitek magatokról az ideális képet az önéletrajzhoz, valamint interaktív játékban is részt vehettek egy BMW i3 autó segítségével, és ha már autó, megnézhettek egy félbevágott Suzukit egészen közelről, persze mindezt egy izgalmas villámteszt keretében.

Nyereményjátékok

A tudatos karrierépítőket nyereményekkel is jutalmazzák a szervezők. Különböző nyereményjátékokban vehettek részt, ahol akár 2 éjszakára szóló kikapcsolódást vagy könyvcsomagot, ajándékkártyát, kuponokat és egyéb ajándékokat nyerhettek. A játékok feltételeiről, szabályairól itt olvashattok.

HVG Állásbörze - hol, mikor?

A HVG állásbörzéjére kötelező regisztrálni, méghozzá azért, mert preferenciákat kérünk a látogatóktól. Megadják, hogy milyen egyetemen, milyen karon tanulnak vagy tanultak, milyen nyelvtudással rendelkeznek, hol szeretnének elhelyezkedni, milyen területek érdeklik őket.

Helyszín és időpont:

2018 március 7. (szerda) 10:00-19:00
2018 március 8. (csütörtök) 10:00-17:00
Papp László Budapest Sportaréna (1143 Budapest, Stefánia út 2.)
Bővebb infó és regisztráció itt.