szerző:
Eduline

Nem csak az iskolákban és a kollégiumokban támogatja a "családi életre nevelést" a kormány: civil szervezetek és...

Párválasztó "buli" - újabb programmal segítené a "családi életre nevelést" a kormány

Nem csak az iskolákban és a kollégiumokban támogatja a "családi életre nevelést" a kormány: civil szervezetek és egyházak, illetve egyházi fenntartású szervezetek is pályázhatnak "a családbarát közgondolkodás népszerűsítésére", illetve "a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítésére". Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Családbarát pályázatain képzések indítására is lehet támogatást nyerni, ennek maximális összege 800 ezer forint.

Olyan tréningeket, rendszeres foglalkozásokat, előadássorozatokat támogatnak, amelyek tematikája "a családok testi-lelki egészségfejlesztése, a fiatalok felkészítése a párválasztásra, házasságra, családi életre, társas kapcsolatokra, a szülők segítése a gyermeknevelésben, illetve támogatása párkapcsolatuk fejlesztésében", de lehet pályázni "a női és férfi szerepekről, valamint a munka és a családi élet összehangolásának módjairól" szóló tréningekkel is. A program keretösszege 60 millió forint.

Szeptemberől az iskolákban választható tantárgy a családi életre nevelés, amely a "nemek közötti alapvető különbségek" megismertetését és a "termékenységtudatos", "családbarát" szemlélet kialakítását tűzi ki célul. Milyen új tantárgyakat tanulnak majd a diákok szeptembertől? A teljes listát itt találjátok.