szerző:
Eduline

Sir Tim Berners-Lee az internet születésnapján 28. születésnapján, március 12-én jelentette be, hogy felveszi a kesztyűt.

Az álhírek korunk egyik legveszélyesebb jelensége. Nagyban hozzájárultak a Brexithez és Donalt Trump elnökségre jutásához. Erőszeretettel használja őket az orosz propaganda, szélsőjobboldali csoportok és gyakorlatilag mindenki, aki megengedheti magának, hogy nyíltan hazudjon.

Berners-Lee egy ötéves programot jelentett be az internet születésnapján, melynek célja felvenni a harcot az álhírekkel és erősebb védelmet nyújtani a felhasználók személyes adatainak. Az álhírek ellen azt javasolta, hogy egy központi ellenőrző szerv helyett inkább új finanszírozási formákkal iktassák ki a weboldalak a szándékosan megtévesztő oldalakra vezető reklámokat.

A felhasználók adataival kapcsolatban kiemelte, hogy most sok cégnél vagy minden adatot fel kell adni, vagy nem használható a szolgáltatás. Szeretné, ha a tech vállalatok egymással együttműködve új, fokozatosabb jogosultságokat terjesztenének el.

Forrás: Techradar

Ezek a felvételizők biztosan bekerülnek az egyetemre 2017-ben

Kik várhatják a legnyugodtabban a 2017-es felvételin a ponthatárhúzást? Az olimpiai, paralimpiai, siketlimpiai és sakkolimpiai1-6. helyezést elért jelentkezők. Az összpontszámuuk ugyanis - a 2017-es felvételin is - bármelyik alap- vagy osztatlan szakon 500 (ha megfelelnek az alkalmassági feltételeknek, és tanulmányi-érettségi eredményeik alapján elérnék a 280-as minimumponthatárt).