Felnőttképzés Eduline

Miért érdemes felnőttként visszaülni az iskolapadba?

Elolvasom

A legtöbben még mindig kényszerből kezdenek új szakmát tanulni, de nem ritka, hogy a harmincas éveikben járó, jó keresettel rendelkező emberek egyik napról a másikra felismerik, hogy a jelenlegi munkájukat nem élvezik – sokan kötetlenebb időbeosztásra és alkotómunkára vágynak.

Felnőttképzés Eduline

OKJ-tanfolyamok: folyamatosan változik a képzési kínálat

Elolvasom

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő képzések rendszere állandóan változik – idomulva a mindenkori munkapiaci igényekhez. Ha hiányszakmák vannak a piacon, vagy egy-egy szakma „tartalma” megváltozott, ennek megfelelően módosul az oktatás is, új képzések vagy új képzési területek kerülnek be a rendszerbe.

Felnőttképzés Eduline

Tőzsdeiskolák: haszonra váltott tudás

Elolvasom

Tőzsdei ismereteket nem csak brókereknek érdemes szerezni. A tudás ugyanis azok számára is hasznos lehet, akik „csupán” anyagi biztonságra törekszenek. Az érdeklődők legalább két tucat tőzsdeiskola közül válogathatnak.

Felnőttképzés Eduline

Elstartolt Gyurcsány politikusképzője

Elolvasom

Nem a saját bázisát szeretné építeni, hanem az MSZP-t akarja megerősíteni a Táncsics Akadémia politikusképzésével - erről beszélt Gyurcsány Ferenc videóblogjában. A hallgatókat többek között Bajnai Gordon volt miniszterelnök, Andor László uniós biztos és Ripp Zoltán történész tanítja majd.

Felnőttképzés Eduline

Bajban van a felnőttképzés

Elolvasom

A felnőttképzési törvény módosítását javasolja a kormánynak az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A legfrissebb jelentés szerint 2006 és 2009 között a felnőttoktatás rendszere nem volt hatékony.

Felnőttképzés Eduline

Mégsem szerezhetünk otthonról jogosítványt

Elolvasom

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője és három frakciótársa azt kezdeményezi, hogy a kormány javaslatától eltérően mégse lehessen elektronikus távoktatás útján elsajátítani a jogosítvány megszerzéséhez szükséges közlekedési alapismereteket.

Felnőttképzés Eduline

Milliárdokat dobtak ki az ablakon: korszerűtlen a szakképzés?

Elolvasom

Nem kidobott pénz az élethosszig tartó tanulásba való befektetés, mert ez az összeg hosszú távon megtérül - mondta Sz. Tóth János, a dán püspökről és a népfőiskolák megalapítójáról elnevezett Grundtvig Szövetség elnöke szerdán Budapesten, a Felnőttképzési Civil Hálózat zárókonferenciájának sajtótájékoztatóján.

Felnőttképzés Eduline

Hogyan szerezhetsz otthonról jogosítványt?

Elolvasom

A jövőben távoktatás útján is el lehetne sajátítani a jogosítvány megszerzéséhez szükséges közlekedési alapismereteket - egyebek mellett ezt tartalmazza a Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter által a parlamentnek pénteken benyújtott, egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat.

Felnőttképzés Eduline

Szakirányú továbbképzések: rövid kurzus

Elolvasom

Szelektíven sújtotta a válság az önköltséges továbbképzések világát. A cégek javarészt kivonultak a tandíjfizetésből, a diákok viszont továbbra is hajlandók a zsebükbe nyúlni az oklevélszerzésért - derül ki a HVG-ben megjelent "Továbbképzés a felsőoktatásban" című mellékletből.