szerző:
Eduline

Több mint 2500-an jelentkeztek 2012 legnépszerűbb felsőfokú szakképzésére, idegenforgalmi szakmenedzserre.

Ponthatárvárás tavaly a Millenárison. A felsőfokú szakképzésekre sem lesz könnyű bejutni
©

Több mint 2500-an jelentkeztek 2012 legnépszerűbb felsőfokú szakképzésére, idegenforgalmi szakmenedzserre. Bár a választék nagy – a Felvi adatai szerint huszonöt egyetemi és főiskolai karon indul el szeptemberben a szak –, az államilag finanszírozott helyekért kemény lesz a harc, a felsőfokú szakképzéseken a tavalyi tízezer helyett idén ugyanis csak 3500 elsőéves tanulhat ingyen. A felsőfokú szakképzés 2012-es keretszámait - intézményre lebontva - itt nézhetitek meg.

Idegenforgalmi szakmenedzser – milyenek voltak a ponthatárok 2011-ben?

Tavaly a Miskolci Egyetem idegenforgalmi szakmenedzser képzéséhez kellett a legjobb érettségi és tanulmányi eredmény, ott 347-nél húzták meg a ponthatárt. A Szegedi Tudományegyetem pedagógiai karára 306 ponttal is be lehetett kerülni, míg a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a Széchenyi István Egyetemen és a Pannon Egyetemen 252 pont volt az alsó határ.

Ezek a legnépszerűbb felsőfokú szakképzések 2012-ben
©

A Budapesti Gazdasági Főiskola felsőfokú szakképzéséhez 254, míg a Dunaújvárosi Főiskoláéhoz 258 pont kellett. A Kaposvári Egyetemre alacsonyabb összpontszámmal is be lehetett kerülni, ott 248 volt a ponthatár, ahogy a Nyíregyházi Főiskolán is. Az összes 2011-es ponthatárt itt nézhetitek meg.