szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt van a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - ezekkel a szakmákkal ösztöndíjat is kaphattok, ha pedig elvégzitek, nagyon gyorsan elhelyezkedhettek.

 Ha ti is hiányszakmát tanultok államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű képzésben, tanulmányi eredményeitek alapján Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjat kaphattok. Az ősztöndíjra jogosító szakképesítések a 2019/2020. tanévre vonatkozó listát itt találjátok.

Ilyen végzettséggel kezdhettek OKJ-s képzést: nem mindenhova kell az érettségi

Szívesen tanulnátok szakmát az érettségi után, vagy az egyetem előtt szeretnétek szakképesítést szerezi? Mutatjuk, milyen végzettséggel kezdhetitek az adott képzéseket.

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!