Arcfelismerő rendszerekkel buktatnák le az iskolákban a nem figyelő diákokat

Ahogy Kínában arcfelismerő szoftverek buktatják le a bűnözőket, úgyan úgy ez a megfigyelési rendszert működhet az oktatási intézményekben is? Van, ahol erre keresik a választ.

Forrás: pixabay

Hangzhou egyik középiskolájában már tesztelnek egy olyan viselkedéselemző rendszert, ami kamerák és arcfelismeréses szoftver segítségével figyeli a nebulók óra alatti magatartását - írja a 24.hu. A program kevesebb mint egy perc alatt elemzi az arckifejezést, és észre veszi az elbambulásra, álmodozásra, vagy akár alvásra utaló jeleket. A helyi Hangzhou Network szerint a rendszer rögtön értesítést küld a tanárnak arról, ha valamelyik diák hosszabb ideig produkál túlságosan szórakozott viselkedést.

hirdetés
hirdetés

Ugyan elsőre úgy tűnik, hogy ez a diákok számára szívás, valójában a tanárok munkájára való visszajelzésekre kíváncsiak az üzemeltetők, amit legegyszerűbben azon mérnek le, hogy mennyire érdekli a diákokat az óra. Az iskola vezetőségét sok kritika érte a rendszer miatt, de ellek ellenére is úgy tervezik, hogy az év végéig még több órán fogják alkalmazni a megoldást.

Az összes iskola termeit bekamerázzák, mobilappon nézhetik a diákokat az indiai szülők

Három hónapon belül az összes állami iskolát bekamerázzák Delhiben, India fővárosában - írja a 444.hu. A szülők pedig majd egy mobilalkalmazáson keresztül élőben nézhetik majd a gyereküket - írja az oldal a BBC-re hivatkozva. A város minisztere, Arvind Kejriwal szerint így teszik transzparensé és elszámoltathatóvá az iskolákat.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X