Az összes iskola termeit bekamerázzák, mobilappon nézhetik a diákokat az indiai szülők

Három hónapon belül az összes állami iskolát bekamerázzák Delhiben, India fővárosában - írja a 444.hu.

Forrás: Pixabay / Photo-Mix

A szülők pedig majd egy mobilalkalmazáson keresztül élőben nézhetik majd a gyereküket - írja az oldal a BBC-re hivatkozva

hirdetés
hirdetés

A város minisztere, Arvind Kejriwal szerint így teszik transzparensé és elszámoltathatóvá az iskolákat. Néhány szülő örült a bejelentésnek, de sokan nevetségesnek tartják az egészet.

A bekamerázás motivációja lehet azonban az is, hogy így talán biztonságosabbak lesznek az iskolák a fővárosban. Egy Delhitől 32 kilométerre fekvő iskolában tavaly szeptemberben megöltek diákot a mosdóban, a város keleti részében pedig napokkal később megerőszakoltak egy ötéves kislányt, szintén az iskolában.

Egyre több diák hagyja itt Magyarországot és tanul inkább külföldön

Többszörösére emelkedett az utóbbi években a külföldön tanuló magyar diákok száma, vagyis a kivándorlás ma már nem csak a magyar munkaerőt, hanem a jövő generációját is érinti - írja a Portfolio. A folyamat pontos méreteiről még a munkaerő elvándorlásánál is nehezebb információhoz jutni, hiszen még kevésbé vannak átfogó statisztikák - írják.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X