Különleges alkalmazással reformálnák meg az oktatást az Imagine Cup nyertesei

Egy okostelefonos alkalmazás és egy tankönyv hibridjével nyerte meg a Microsoft Imagine Cup hazai döntőjét az innobie nevű csapat

Forrás: Microsoft News

Ha a tanulás élmény, akkor kevesebb időbe kerül és sokkal mélyebb tudást jelent a fiatal generációknak, ezért ki kell használni az iskolában is az okostelefon iránti vonzalmat és kíváncsiságot - erre a gondolatra épül az innobie csapat Eddie nevű fejlesztése, mely a Microsoft Imagine Cup verseny hazai döntőjén aratott győzelmet - írja közleményében a Microsoft.

hirdetés
hirdetés

Az Eddie egy okostelefonos alkalmazás és egy tankönyv egyedi hibridje. A megoldás továbbra is a tankönyvre és annak tartalmára épít: a könyv illusztrációit speciális jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a diákokat, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak, így könnyebbé, olcsóbbá, hatékonyabbá válik a tantermi demonstráció – mondják az innobie csapat tagjai.

Forrás: Microsoft News

Fejlesztésük célja, hogy a szükséges rosszként kezelt mobiltelefonra a tanárok segítségként tekintsenek, az iskolák pedig a költségcsökkentés egyik kulcsát lássák benne, hiszen a drága tantermi eszközöket tökéletesen helyettesíthetik a kiterjesztett valóságban megjelenített digitális illusztrációk.

Hét fiatal magyar tehetség, akik lenyűgözték a világot

Hét fiatal tehetség, akik mind azt vallják: jókor jó emberekkel találkoztak, többek között ennek köszönhetik sikereiket. A Campus Plusz 2017 cikke. Van közöttük olyan, aki 15 évesen gondolt egyet, és − bár akkor még a DNS-ről sem tanult biológiaórán − bekéredzkedett egy őssejtlaboratóriumba, hogy saját kutatásokat végezhessen.

Hatalmas a hiány ezekből a szakemberekből: itt a lista

Tizen-, huszon- és ötvenezres munkaerőhiányt emlegetnek az IT-iparban a szakemberek - és manapság már a laikusok is beszállnak a licitbe. Kérdés, hogy tisztában vagyunk-e azzal, hogy igazából milyen szakemberekre van szükség. Szoftvertesztelő A klasszikus értelemben vett szoftvertesztelő olyan teszt forgatókönyveket és terveket készít, amelyek tartalmazhatnak manuális (kézi) és automatikus (gépi) tesztlépéseket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X