Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a bejelentés: elengedik a 3 gyermekes nők diákhitelét

Orbán Viktor bejelentette ma: változik a diákhitel és a gyed rendszere.

Orbán Viktor beszédével kezdődött el a Budapest Family Summit, vagyis a családokról szóló konferencia - a miniszterelnök több bejelentést tett.

Havi 70 ezres ösztöndíjra pályázhattok

Még tíz napig pályázhatnak diákhitel ösztöndíjra azok a 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták és főiskolások, akiknek hatályos diákhitel szerződése van és tanulmányi eredményük kiváló. A Diákhitel Központ keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelentkezés feltétele az is, hogy a magyar állampolgárságú hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve, legalább 4-es korrigált kreditindexe.

hirdetés
hirdetés

Többek között a szerdán elfogadott új kormányrendeletről is beszélt: a diplomás gyed időtartamát egy évvel kitolják, így az már a gyerek két éves koráig kitolódik.

A diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nők számára 2 gyereknél a tartozás 50 százalékát, több gyereknél az adósság 100 százalékát elengedi a kormány - írja a hvg.hu.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X