Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rossz hír: 42 ezer forinttal többet kell fizetni a jogsiért, mint gondolnánk

Az elméleti és a gyakorlati képzés díján kívül több mint 42 ezer forintos kiadással kell számolniuk azoknak, akik jogosítványt szereznének - írja a Forbes.

Forrás: Fazekas István
A lap azt írja, a jogosítványszerzés teljes várható költségei két részből állnak: egyrészt az autósiskolának kell az elméleti és a gyakorlati képzésért díjakat fizetni másrészt pedig különböző egyéb díjak is felmerülnek. Az egyéb díjak fixek, ezeket akármelyik iskolánál is csinálja a jogosítványt a tanuló, ki kell fizetnie.

Orvosi alkalmassági vizsgálat    7 200 Ft
Kresz vizsga    4 600 Ft
Forgalmi vizsga    11 000 Ft
Elsősegély tanfolyam (Vöröskeresztnél)    7 900 Ft
Elsősegély-vizsga (Vöröskeresztnél)    7 900 Ft
Okmányirodai illeték jogosítvány kiváltására    4 000 Ft

hirdetés
hirdetés

Összesen tehát 42 600 Ft egyéb díjjal lehet számolni a képzési költségen kívül, ha elsőre sikerül minden vizsgát abszolválni.

Jogsit szeretnél? Van egy rossz hírünk

Fogynak az oktatók, vidéken különösen súlyos a helyzet. Folyamatosan csökken az autósiskolák száma Magyarországon 2012 óta - írja a hvg.hu. Öt évvel ezelőtt hazánkban 692 olyan vállalkozás működött, melynek fő tevékenysége járművezető-oktatás volt, az idei évre ez a szám 598 darabra csökkent. Ezzel párhuzamosan az oktatók száma is csökkent.hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X