Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezekkel az OKJ-s szakmákkal lehet a leggyorsabban elhelyezkedni

Felszívja a munkaerőpiac az OKJ-s szakképesítést szerzőket, számos területen sok a betöltetlen állás az egyik felnőttképző cég szerint.

Forrás: Túry Gergely
Sok a betöltetlen állás a pénzügy, kereskedelem, építő- és élelmiszeripar, valamint az oktatás, egészségügy és informatika területén, amelyeket OKJ-s képesítéssel is meg lehet pályázni Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint.

Nagyon keresett például a targoncavezetői OKJ-s képzés, de könnyen lehet találni munkát egyéb gépkezelői végzettségekkel is, például az emelőgépkezelői, földmunka-, rakodó- és szállítógép-kezelői képesítéssel. Itt a 2017-es lista: ezekkel a szakmákkal lehet a leggyorsabban elhelyezkedni

hirdetés
hirdetés

"Mivel a szállítmányozás, oktatás és élelmiszeripar számos területén tapasztalható munkaerőhiány, így valószínűleg az sem fog mellé, aki logisztikai és szállítmányozási ügyintézőnek, óvodai dajkáknak vagy például péknek jelentkezik. Hasonlóan könnyű elhelyezkedést ígérnek a gazdasági képzések is" - olvasható a cég közleményében.

Hozzáteszik: "hiába tanulnak sokan mérlegképes könyvelő, pénzügyi-számviteli ügyintéző, társadalombiztosítási vagy bérügyintéző, banki, befektetési termékértékesítő vagy biztosításközvetítő szakmákat, a piac pillanatok alatt felszívja a frissen végzett szakembereket, akiknek a munkáját sok esetben átlagon felüli fizetéssel honorálják". Ezek a legnépszerűbb OKJ-s képzések

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X