Komoly földrajzteszt: 100 ország hét perc alatt. Nektek menne?

Nincs izgalmasabb annál játék, mint amikor egy óra számol vissza, nektek pedig minél több dolgot kell összegyűjtenetek. Ebben az esetben az országok nevei számítanak, és hét percetek van, hogy a lehető legtöbbet legépeljétek. Azonban van egy kis bökkenő: a játék angolul várja a helyes válaszokat. Így is menne?

Itt találjátok a tesztet, amit a buzzfeed.com tett közzé, ezért a feladat angolul van.

A szabály pedig a következő: minél több ország nevét kell begépelnetek angolul, mielőtt lejár az idő. Ha egy ország nevét helyesen gépelitek, akkor automatikusan elfogadják a válaszotokat, és már írhatjátok is a következőt.

hirdetés
hirdetés

A cél, hogy hét perc alatt a lehető legtöbb országot írjátok le. Figyelem: az Egyesült Királyság például egynek számít, így nem fogadja el a játék, ha külön beírjátok Skóciát vagy Írországot.

Can You Name 100 Countries In Seven Minutes?

RULES: For this quiz, a country is defined as a sovereign state that is recognised by more than half of the 193 UN member states. (Note: this means England, Scotland, N Ireland, and Wales do NOT count. The UK does.)

Izgalmas művészettörténeti teszt: felismeritek a különböző stílusokat?

Mennyire figyeltetek a rajz- és irodalomórákon? Emlékeztek a stílusirányzatokra? Felismertek egy-egy világhírű festményt vagy szobrot, és azt is tudjátok, hogy mikor készültek? Teszteljétek a tudásotokat.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X