300-350 ezer forintot lehet keresni ezekkel a szakmákkal, néhány hónap tanulás után

2

Nettó 300 ezer forintot is kereshet egy pályakezdő technical writer, de az IT ügyfélszolgálatosok, a UX szakemberek kezdő fizetése sem sokkal alacsonyabb - írja a hvg.hu.

Forrás: Fülöp Máté

A hvg.hu öt olyan munkakört mutatott be, amelyre néhány hónap alatt felkészülhetnek az informatikában tapasztalatlan dolgozók.

hirdetés
hirdetés

Az „Informatikai fejlesztői karrier start program” például junior programozó pozícióra képez szakembereket 3-4 hónapos tanfolyamokkal. A jelenség nem újdonság, két éve több versenypiaci szereplő is beszállt ebbe, látva a munkaadói és a munkavállalói igényeket. Logikus gondolkodással, kitartással, elhivatottsággal, legalább középszintű angoltudással el lehet helyezkedni négy hónap után, nettó 250-350 ezer forintos fizetésért.

Ingyenes informatikai képzések indulnak: itt lehet regisztrálni

Hol lehet előregisztrálni az államilag támogatott informatikai képzésekre? Milyen szempontok alapján választják ki a leendő hallgatókat? Itt megtaláltok mindent, amit már most tudunk a kurzusokról. Hol lehet előregisztrálni? Ezen az oldalon regisztrálni (itt jelentkezhetnek a program iránt érdeklődő cégek és a kurzusok leendő hallgatói is). A képzés elkezdéséhez kell valamilyen előképzettség?

A UX designer az internetes oldalak és appok tervezésekor megtalálja az egyensúlyt a design és a használhatóság között. A researcher pedig tényeket, kutatási adatokat gyűjt a tervezéshez, például analitikai eszközökkel méri a felhasználói viselkedést. Kezdő fizetésük nettó 200-300 ezer forint.

A technical writer pozíció betöltéséhez műszaki affinitás, jó íráskészség és magas szintű idegennyelv-tudás (például angol) kell hozzá. A technical writer olyan műszaki jellegű dokumentációt képes írni, amely segíti adott termék vagy szolgáltatás használatát. Ez lehet online súgó, felhasználói kézikönyv vagy útmutató. Kezdő fizetés: nettó 300 ezer forint.

A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el.

Ők rejtőzködnek a weboldalak mögött: öt dolog, amit érdemes tudni a UX-ről

Ha érdekel az informatika és kreatív vagy, neked találták ki a UX-et. Nem hallottál még róla? Akkor most minden fontos dolgot megtudhatsz a weboldalak mögött rejtőző szakemberekről. 1. Mindent látnak, mindenre gondolnak A UX-esek azokat az utakat térképezik fel, amelyeket te bejársz böngészés közben.

hirdetés

Hozzászólások (2)

Gondoljunk csak bele! Ha igaz is lenne... Úgy adják elő a kb 1000 eurós keresetet, mintha annyira szuper lenne.
Felhívnám a figyelmet, hogy kevesebb milliárdokat kellene az illetékes elvtársaknak lopniuk közpénzeinket átjátszva, nem hóbort diktálta beruházásokat kellene elkövetniük, hanem a dolgozók béreit kellene rendezzék, aminél egy jövedelem nem lehetnek KEVESEBB 1000-1200 eurónál, az EU-hoz való csatlakozást követően ennyi idővel.
...de nem így van! A szolgának választottak lopnak meg minket arcátlanul, miközben kegyelmes urak szerepében tüntetik fel magukat. Ebadta szolgák, börtönbe veletek!

Ez csinálom 19 éve IT minden szinten. Ez csak kamu szöveg jó marketing. Aki benne van az tudja milyen alapok kellenek. Nem csak oda vettet egy két épen aktuális divatos számítástechnikai rövidítés. Valósággal köszön viszonyba sincs ez cikkiek és állás ajánlatok de főleg fizetés. Inkább "copy pasta" csak magyar fordítva nyugati oldalakról. Én is meg kapom ezeket nyugati állás ajánlatokat. Én is dolgoztam médiában jó pár évet karakterbe fizetik ezeket írásokat. De beszéltem sok IT ismerőssel ugyan ez mondják. Sőt napi vicc helyet ez olvassák fel mert olyan humorosak. Annyira nem életszerűek. Mert már ott dolgoznák szokták mondani.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X