Ennyit kell fizetnetek, ha több szakra jelentkeztek a keresztféléves felvételin

Fontos információk a keresztféléves képzésekről: mennyit kell fizetni, ha több helyet szeretnétek megjelölni?

Forrás: pixabay

Kell fizetni a jelentkezésért, ha keresztféléves képzésre szeretnék jelentkezni?
Hány helyet lehet ingyenesen megjelölni?

hirdetés
hirdetés

Így számolhatjátok ki a pontjaitokat, ha keresztféléves képzésre jelentkeztek

Elindult a keresztféléves felvételi, de milyenek a pontszámítási szabályok, hogyan kell számolni a felvételi pontokat? A jelentkezési határidő november 15. Hogyan számolhatom ki a pontjaimat, ha a keresztféléves felvételire szeretnék jelentkezni? Elindult a keresztféléves felvételi, de milyenek a pontszámítási szabályok? Milyen előírások vonatkoznak azokra, akik a kétszintű érettségi bevezetése előtt végeztek a középiskolában?

Alapvetően a jelentkezés ingyenes, ahogy a tavaszi időszakban is, azonban,ha többet helyet szeretnétek megjelölni, akkor azért fizetnetek kell.

A felvételiben legfeljebb 6 jelentkezési hely jelölhető meg: 3 díjmentesen, másik 3 pedig képzési helyenként 2 000 forint kiegészítő díjért. Ha valaki ugyanazon intézmény ugyanazon szakának ugyanolyan képzési szintű, munkarendű, képzési nyelvű, valamint helyű állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formájára is jelentkezik, akkor ezért nem kell kiegészítő díjat fizetnie, mert – bár az online felületen külön sorban kell feltüntetni a jelentkezéseket – a megjelölt két hely egynek számít - írja az Oktatási Hivatal.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Hány pontot ér a régi érettségi a keresztféléves felvételin?

Elindult a keresztféléves felvételi, de milyenek a pontszámítási szabályok? Milyen előírások vonatkoznak azokra, akik a kétszintű érettségi bevezetése előtt végeztek a középiskolában? A 2005 előtt szerzett, vagyis "régi típusú" érettségi középszintűnek számít, az érdemjegyek pedig az alábbi százalékos értékeknek felelnek meg: jeles (5): 100%,jó (4): 79%,közepes (3): 59%,elégséges (2): 39%.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X