Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezekkel a diplomákkal kereshetnek 200 ezer forintnál többet a pályakezdők

2

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a Műegyetem friss statisztikái szerint mérnöki diplomával átlagosan 350 ezer forintot keresnek a pályakezdők - ma összegyűjtöttük azokat az alapszakokat, amelyeknek a végzettei 200 ezer forint feletti bruttó átlagbérre számíthatnak.

Forrás: MTI / Vajda János

Az országos statisztikák alapján az igazgatásszervező szakon végzettek átlagosan bruttó 290 ezer forintot keresnek havonta. A gazdaságtudományi szakok közül a gazdálkodási és menedzsment, illetve az emberi erőforrások szakok friss diplomásai keresnek a legjobban: átlagosan 240, illetve 218 ezer forintot. A társadalomtudományi területen végzettek közül a nemzetközi tanulmányok szakosok járnak a legjobban, az ő fizetésük a statisztikák szerint átlagosan 208 ezer forint. Az összes alapképzési szak fizetési adataiért kattintsatok ide.

hirdetés
hirdetés

A villamosmérnöki diplomával rendelkező pályakezdők átlagkeresete hajszál híján marad el a 200 ezer forinttól, a közlekedésmérnök szakos friss diplomások viszont átlagosan 249 ezer forintot visznek haza havonta. A mérnökinformatikus diplomával rendelkező pályakezdők 224 ezer forintot keresnek havonta. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) pályakövetési adatairól itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Soltesz Adrienn

ez nem igaz hogy egy kezdő igazgatásszervező 290 ezer Bruttót visz haza, nézze meg a bértáblát

CyberPunk

Elolvastam a csütörtöki cikket. Tehát aki 2008-ban szerzett diplomát és tavaly 350 ezer nettót keresett, az miért frissdiplomás? Meg legfőképpen miért pályakezdő 6 évvel a diplomaszerzés után?

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X