Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A nap kérdése: hogyan szerezhetek OKJ-s végzettséget ingyen?

Költségtérítéses képzés után egy államilag finanszírozott? Egyik olvasónk azt szerette volna megtudni, tanulhat-e államilag támogatott OKJ-s képzésen, ha az első OKJ-s végzettségét fizetős formában szerezte meg.

OKJ-s képzések. Csak az államilag finanszírozott formában megszerzett végzettség
OKJ-s képzések. Csak az államilag finanszírozott formában megszerzett végzettség "számít"
Forrás: hvg.hu

Költségtérítéses felsőfokú szakképzésen tanultam. Most szeretnék egy OKJ-s képzésen részt venni, kell érte fizetnem?

hirdetés
hirdetés

Mivel nem államilag finanszírozott formában szereztél felsőfokú OKJ-s végzettséget (a felsőfokú szakképzés is az Országos Képzési Jegyzék része, bár 2013-tól kikerül onnan, erről itt olvashatsz), államilag finanszírozott formában is elvégezheted az OKJ-s tanfolyamot.

Az életkori határra viszont figyelned kell: iskolarendszerben, nappali tagozaton – néhány kivételtől eltekintve - csak 22 éves korig lehet tanulni ingyen, utána csak esti vagy levelező tagozaton lehet államilag finanszírozott formában végzettséget szerezni. Hogyan szerezhetsz OKJ-s végzettséget ingyen? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Írj nekünk az [email protected] -ra, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X