Alap- vagy osztatlan szakra, esetleg felsőoktatási szakképzésre szeretnétek járni szeptembertől?  Tovább »

Hogyan kalkulálhattok a pontjaitokkal, ha felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek?  Tovább »

A felsőoktatási szakképzés szakmát ad és "belépőt" jelent a felsőoktatásba. Itt van minden, amit tudnod kell róla.  Tovább »

Hány államilag támogatott félévetek marad, ha már szereztetek egy OKJ-s szakképesítést? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Ha azért nem kerültetek be a "rendes" felvételin egyetemre vagy főiskolára, mert nem értétek el a 280 pontos minimumponthatárt, akkor számotokra...  Tovább »

Két szakon két pontszámot láttok az e-felvételiben? Akkor sincs gond, mutatjuk, hogy miért.  Tovább »

Hány ponttal kerülhettek be a legnépszerűbb felsőoktatási szakképzések állami ösztöndíjas képzéseire? Melyik főiskolán a legmagasabbak a pontok?  Tovább »

Milyen feltételekkel folytathatjátok a tanulmányaitokat alap- vagy osztatlan szakon, ha már elvégeztetek egy felsőoktatási szakképzést?  Tovább »

A 2016/2017-es tanévre teljesen átalakul a felsőoktatási szakképzések rendszere a felsőoktatásban szerezhető képesítések jegyzéke alapján, amelyet...  Tovább »

Megjelent a felsőoktatásban szerezhető képesítések jegyzékéről és az új képesítések felvételéről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny keddi...  Tovább »

Elismertethetitek-e a felsőoktatási szakképzésen megszerzett krediteket, ha később alapszakra jelentkeztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Alap- vagy osztatlan szakra, esetleg felsőoktatási szakképzésre szeretnétek járni szeptembertől?  Tovább »

Hogyan kalkulálhattok a pontjaitokkal, ha felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek?  Tovább »

Hogyan változnak a pontszámítási szabályok 2015-ben? Kötelező-e az önkénteskedés, kisebb lesz-e a szakválaszték?  Tovább »

A záróvizsga eredményétől függ majd, hány többletpontot kapnak a felsőoktatási szakképzésen tanulók, ha azonos képzési területen jelentkeznek alap-...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X