Hogyan változnak a pontszámítási szabályok 2015-ben? Kötelező-e az önkénteskedés, kisebb lesz-e a szakválaszték?  Tovább »

A záróvizsga eredményétől függ majd, hány többletpontot kapnak a felsőoktatási szakképzésen tanulók, ha azonos képzési területen jelentkeznek alap-...  Tovább »

Hány államilag támogatott félévetek marad, ha már szereztetek egy OKJ-s szakképesítést? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Az idei pótfelvételin is csak elvétve indítanak államilag támogatott szakokat.  Tovább »

(x)

Találd meg a hozzád illő szakot!

8 lépésben segítünk a személyiségednek megfelelő szak megtalálásában, a szakok megismerésében, a döntésben. Próbáld ki most!  Tovább »

Amennyiben azért csúsztatok le a felvételiről, mert nem értétek el a 260 pontos minimumponthatárt, megoldás lehet, ha a pótfelvételin jelentkeztek...  Tovább »

Hogyan számolják ki az e-felvételin megjelenő összpontszámot? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Több ezren jelölték meg a jelentkezési lapon a legnépszerűbb felsőoktatási szakképzéseket.  Tovább »

Jóval többen jelentkeztek az idén felsőoktatási szakképzésre, mint egy évvel korábban - összesen 11 020-an jelöltek meg kétéves képzést.  Tovább »

Valamivel nagyobb lesz a verseny a felsőoktatási szakképzések ösztöndíjas férőhelyeiért, mint tavaly: az idén 11 ezren jelentkeztek kétéves...  Tovább »

Milyenek lesznek az idei ponthatárok a felsőoktatási szakképzéseken? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Összesen 11 020-an jelentkeztek az idén szeptemberben induló felsőoktatási szakképzésekre, első helyen 4971-en...  Tovább »

Hogyan kalkulálhatnak a pontokkal azok a diplomás felvételizők, akik felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Hogyan számolhatjátok ki felvételi összpontszámotokat, ha felsőoktatási szakképzésekre jelentkeztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Kapnak-e többletpontot az OKJ-s szakképesítésért azok a diákok, akik felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Nem aratott nagy sikert a 2013-as felvételin a felsőoktatási szakképzés, az erőforrás-minisztérium mégis egy egész intézménytípust építene az új...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X