Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nagyot hibázott az egyik legnépszerűbb egyetem: zavarosak az előadások

Khan Academy
Khan Academy
Forrás: khanacademy.org

Megjelentek a legtöbb online hallgatót vonzó Khan Academy első kritikusai: egyetemi professzorok szerint az interneten elérhető egyetemi előadások nem mindegyike pontos, számos hibát fedeztek fel például a matematikai magyarázatokban – adta hírül a Good című lap.

hirdetés
hirdetés

A michigani Grand Valley State University matematika tanszékének két oktatója, John Golden and David Coffey többek között a „Negatív számok szorzása és osztása” című oktatófilmet bírálta az oldalon. Az akadémia alapítója, Sal Khan hamar belátta, hogy a professzoroknak igaza van, és levette a videót az oldalról.

Az alapító azonban kapott az alkalmon, és versenyt írt ki a hibák keresésére: pénzjutalmat kap az, aki építő jellegű kritikát fogalmaz meg az akadémia előadásairól. Sal Khan szerint ez kiváló alkalom arra, hogy a többi hibát is kiszűrjék.

A Khan Academy kurzusain ma már hatmillió diák vesz részt rendszeresen. Bill Gates egyenesen forradalminak nevezte a módszert, és gyerekeivel együtt ő is beiratkozott az ingyenes akadémiára. A Khan Academy előadásairól itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés