szerző:
Eduline

Harmincnégy középiskola végzősei csatlakoztak a Kézenfogva ballagunk nevű kezdeményezéshez - a diákok azt kérik rokonaiktól és barátaiktól, hogy a ballagási virágra szánt összeget vagy egy részét jótékony célra fordítsák, segítsék a Kézenfogva Alapítványt.

©

"Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban, ballagásukkal emléket állítanak az ott eltöltött négy, hat vagy akár nyolc évüknek. Szeretteik, meghívottaik általában valamilyen gesztusértékű ajándékkal lepik meg őket a jeles alkalomból. Van fogalmad róla, mekkora az értéke ezeknek az ajándékoknak? Hogy mennyit költünk ezen a napon virágra, képeslapokra vagy éppen plüssállatokra? Mi lenne, ha ezeknek egy részét a ballagók és a családjaik, barátaik egy fontos célra ajánlanák fel?" - olvasható a Kézenfogva Alapítvány oldalán, ahol a csatlakozó középiskolák listáját is meg lehet nézni.

Idén többek között a X. kerületi Zrínyi Miklós Gimnázium, több ELTE-gyakorlóiskola, a Madách Gimnázium, a Városmajori Gimnázium, a Budai Középiskola, a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium csatlakozott az akcióhoz.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A Kézenfogva Alapítvány a fogyatékos emberek álláskeresését segíti, a készségeik, képességeik felmérésétől, a megfelelő munkakörök kiválasztásától kezdve az állásinterjúra felkészítésen vagy a munkajogi ismeretek bővítésén át a mentorálásig, a sérült emberek betanulásának és munkahelyének beilleszkedésének napi rendszerességű segítéséig.

"Magyarországon a megváltozott munkaképességűek mindössze 18%-a talál magának munkát (KSH, 2012). Pedig az országban több tízezer betöltetlen munkahely vár a megfelelő jelentkezőkre. Csak meg kell találni az alkalmas jelentkezőket és felkészíteni őket a sikeres munkavégzésre" - írják oldalukon.

A legjobb dalok szerenádhoz - ami nem maradhat ki

Ha idén fejezitek be a középiskolát, hamarosan azon is el kell gondolkozni, hogy kikhez mentek szerenádozni és milyen dalokat fogtok énekelni. Itt van pár ötlet, ha teljesen tanácstalanok vagyok. Kezdjük azokkal, amelyek nem maradhatnak ki. Amolyan szerenádos klasszikusok.

Mikor tartják a 2018-as ballagásokat?

Hamarosan jön a ballagási szezon, májusban a középiskolások, júniusban pedig az általános iskolások ballagási ünnepségeit tartják az iskolák. A legtöbb gimnáziumban 2018. május 4-én lesz a ballagási ünnepség, de vannak olyan középiskolák, amelyek május 5-én, szombaton - vagyis két nappal a magyarérettségi előtt tartják az ünnepséget. Az általános iskolai ballagásokat 2018.