szerző:
eduline/mti

Még ponthúzás előtt átcsoportosítaná az oktatási államtitkárság a mesterképzések betöltetlen ösztöndíjas férőhelyeit...

Felvételi 2011-ben. Kis Norbert szerint még a ponthatárhúzás előtt átcsoportosítják a helyeket
©
Még ponthúzás előtt átcsoportosítaná az oktatási államtitkárság a mesterképzések betöltetlen ösztöndíjas férőhelyeit az alap- és osztatlan képzésekhez, így a tervezettnél többen tanulhatnak állami támogatással - hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Az eduline-nak korábban úgy nyilatkozott, képzési területek közötti átcsoportosításról szó sem lehet, vagyis a jogi és gazdasági területre nem vesznek fel több állami ösztöndíjas hallgatót. Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

A lap hétfői számában megjelent interjúban azt mondta: azért rendezik pólusokba az egyetemeket és főiskolákat, hogy tevékenységük összehangolására sarkallják őket. Ennek megfelelően az állami források is ott lesznek bőségesebbek, ahol hajlandók közös fejlesztések, kutatások indítására.

A Budapesti Corvinus Egyetem jövőjéről Kis Norbert elmondta, hogy az intézmény megszüntetése szóba sem jöhet, ám az valóban felmerült, hogy a három agrárkar a Szent István Egyetemhez csatlakozzon. "Ebben az alternatívában meg kell vizsgálni, hogy a Közgáz önálló intézményként működjön, vagy esetleg szövetséget köthet olyan egyetemmel, amellyel együtt nemzetközileg rangsorolt szereplővé válhat" - fogalmazott.