Érettségi-felvételi Eduline

Itt a lista: a tíz legnépszerűbb mesterszak a 2012-es felvételin

Elolvasom

Hétfő este hozta nyilvánosságra a 2012-es felvételi jelentkezési adatait az Oktatási Hivatal. Az első helyes jelentkezők száma alapján idén a legnépszerűbb mesterszak a vezetés és szervezés, a nemzetközi tanulmányok, valamint a kommunikáció és médiatudomány lett. A lista aligha lepte meg a felvételizőket, ezek a képzések évek óta több ezer BA- és BSc--diplomást vonzanak.

Érettségi-felvételi Eduline

Így puskázhatsz az érettségin: a legjobb legális segédeszközök az írásbelin

Elolvasom

Négyjegyű függvénytáblázat, helyesírási szabályzat, történelmi és földrajzi atlasz – ezek nélkül nem érdemes elindulni az érettségire, egy-egy helytelenül leírt szóval, hibás képlettel vagy évszámmal akár két-három pontot is veszíthettek. Összegyűjtöttük, milyen legális puskákat használhattok az írásbeli és szóbeli vizsgákon, közép- és emelt szinten.

Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Fricska a kormánynak: mégsem tudták elkaszálni a Corvinust

Elolvasom

Hiába csökkentette 95 százalékkal a gazdasági alapszakok állami ösztöndíjas férőhelyeinek számát a kormány, a Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola így is felkerült a tíz legnépszerűbb felsőoktatási intézmény listájára. Pedig az üzleti képzéseken – köztük a tavaly több mint tízezer jelentkezőt vonzó gazdálkodási és menedzsment szakon – szeptembertől csak fizetős formában lehet majd tanulni.

Érettségi-felvételi Eduline

Nehéz lesz az idei felvételi: ezek a legnépszerűbb egyetemek és főiskolák

Elolvasom

Tartja magát az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkara, idén is ide jelentkeztek a legtöbben. Az viszont alighanem az oktatási államtitkárságot is meglepte, hogy a második legtöbb felvételiző a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karára adta be kérelmét, pedig ezeket a képzéseket érintette leginkább a keretszámok megvágása.

1
305 306 307 308 309
349