"Szerintem összességében nagyon könnyű volt" - ezt gondolják a diákok az angolról

Véget ért a középszintű angolérettségi, a vizsgázóknak 180 perc alatt kellett egy szövegértési, egy nyelvhelyességi, egy hallás utáni szövegértési és egy íráskészségi feladatsort megoldaniuk. Ezt gondolják az Eduline által megkérdezett diákok a mai érettségiről.

Forrás: pixabay

Az angolérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok.

hirdetés
hirdetés

Egy kínos ügyben kell tanácsot adniuk a vizsgázóknak az angolérettségi utolsó részében

Ahogy már beszámoltunk róla, jelnyelvi tolmácsok munkájáról, a Mikulások világtalálkozójáról, az előadási technikákról szóló szöveget is kaptak a diákok a középszintű angolérettségi első, az olvasott szöveg értését mérő részben.

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

A diákok a középszintű angolérettségi második, nyelvhelyességi feladatsorában a Kolumbusz-napról, a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről és a Pullmann-féle vasúti kocsikról is kaptak szöveget .

A szövegértési feladatsor megoldása

Az íráskészséget mérő feladatsor első feladatának megoldási javaslata

Az íráskészség második feladatának megoldási javaslata

A nyelvhelyességi feladatsor megoldása

Az utolsó, azaz a szövegalkotási rész első feladatában egy baristakurzus részleteiről kell érdeklődni levélben, majd egy tizenéveseknek szóló kérdés-válasz oldalon megjelent poszthoz kell egy kommentet írni.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

"Szerintem összességében nagyon könnyű volt, nekem jól ment és az idő is elég volt rá. A hallás utáni szövegértésben volt egy feladat, ami azért nem volt olyan egyszerű, mert egy interjú volt benne, és elég fura akcentusa volt a megszólaló focistának. De tényleg, ezt leszámítva jónak éreztem, talán a nyelvhelyességi rész volt egy kicsit nehezebb az előző éveknél, de ott is típusfeladatok voltak, és az is simán teljesíthető volt" - mesélte Nóri az érettségi után az Eduline-nak.

"Szerintem erősebb volt a tavalyihoz és az elmúlt évekhez képest. Az idő elég volt rá, de a nyelvhelyességi feladatban és az olvasott szövegértésben is voltak nehezebb feladatok és kérdések. Arról nem is beszélve, hogy a hallás utáni szövegértésben volt egy olyan interjú, ami tök nehezen volt érthető az akcentus miatt. Mondjuk a kommentnek örültem, és a levél is jól sikerült, lehetett mit írni" - mondta el az Eduline-nak egy vidéki gimnázium végzős diákja.

Egy nagyon furcsa "sportágról" is kaptak szöveget a nyelvhelyességi tesztben az érettségizők

Nagyon nehéz feladatot is kaptak a diákok az angolérettségin, "egyenetlen" a feladatsor

Angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Ma az angollal folytatódnak az érettségi vizsgák, több tízezren töltik majd ki a négy részből álló feladatsort. Az Eduline-on folyamatosan beszámolunk a feladatokról, diákokat és tanárokat kérdezünk az írásbeliről, a vizsga után pedig jövünk a nyelvtanárok által készített, nem hivatalos megoldásokkal. Az angol érettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X