Egy kínos ügyben kell tanácsot adniuk a vizsgázóknak az angolérettségi utolsó részében

Egy baristakurzus szervezőinek kell levelet írni, emellett egy tizenéveseknek szóló kérdés-válasz oldalon megjelent poszthoz kell kommentet megfogalmazniuk a diákoknak a középszintű angolérettségi negyedik, íráskészséget mérő részében. A diákok 60 percet kaptak ennek a résznek a megoldására.

Forrás: Túry Gergely

Az első feladatban egy baristakurzus részleteiről kell érdeklődni levélben, majd egy tizenéveseknek szóló kérdés-válasz oldalon megjelent poszthoz kell egy kommentet írni.

hirdetés
hirdetés

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Két szövegalkotási feladatból áll ez a rész. Az egyik levélnek 80-100 szó terjedelműnek kell lennie, a másiknak 100-120 szavasnak. Ezeket a határokat nem szabad nagyon alul- vagy túlteljesíteni, mert ez pontlevonással járhat.

Itt van a olvasott szöveg értését mérő rész megoldása:

Megvan az angolérettségi megoldása: olvasott szöveg értése

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Östör Zsuzsa, az Euroexam International vezető vizsgáztató- és tanárképzője a negyedik, íráskészséget tesztelő rész feladatait jónak tartja, a szintjük megfelel a B1-nek, és a témák is passzolnak az érettségizők korosztályához. „Egyedül az első feladatnál volt némi nehézség, ott a diákok az idejük egy részét azzal töltik, hogy elolvassák ezt a viszonylag hosszú szöveget. Ugyanezeket az információkat pontokba szedve is meg lehetett volna adni, így kevesebb idő megy el az olvasással” – magyarázza Östör Zsuzsa, hozzátéve: még így is meg lehetett oldani a két feladatot hatvan perc alatt.

 Az angolérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok.

A nyelvhelyességi feladatsor nyelvtanárok által kidolgozott megoldását itt nézhetitek meg.

A hallás utáni szövegértést mérő feladatsort itt találjátok.

Angolérettségi: az első levél megoldási javaslata

Egy kínos ügyben kell tanácsot adniuk a vizsgázóknak az angolérettségi utolsó részében

Egy nagyon furcsa "sportágról" is kaptak szöveget a nyelvhelyességi tesztben az érettségizők

Nagyon nehéz feladatot is kaptak a diákok az angolérettségin, "egyenetlen" a feladatsor

Ehhez segítségként itt egy táblázat, ahol megtaláljátok, hogy a középszintű angolérettségihez - ami B1-es szintnek felel meg - milyen nyelvtani szerkezeteket kell ismernetek.

Angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Ma az angollal folytatódnak az érettségi vizsgák, több tízezren töltik majd ki a négy részből álló feladatsort. Az Eduline-on folyamatosan beszámolunk a feladatokról, diákokat és tanárokat kérdezünk az írásbeliről, a vizsga után pedig jövünk a nyelvtanárok által készített, nem hivatalos megoldásokkal. Az angol érettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X