Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hogyan pontozzák a holnapi angolérettségit? Minden információ egy helyen

A következő megmérettetés az angolérettségi, remélhetőleg az sem lesz nehezebb az eddigi vizsgáknál. A pontozásról, használható eszközökről minden hasznos információt itt találtok meg.

Forrás: Pixabay

Középszint

hirdetés
hirdetés

Primitív feladat is van a középszintű angolérettségin a szaktanár szerint

Az általunk megkérdezett szaktanár egyszerűnek és könnyen megoldhatónak tartja az idei középszintű angolérettségi olvasott szöveg értését mérő részét. A megkérdezett szaktanártól azt az információt kaptunk, hogy az idei érettségi semmiképp sem nevezhető nehéznek. Ami mindenképpen kiemelendő pozitívum, hogy a négy szövegből három tartalmilag is érdekes lehet a diákok számára, így valószínűleg szívesen dolgoznak vele.

Angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt! Percről percre tudósítunk

Csütörtökön az angollal folytatódik az érettségi szezon - ahogy az előző vizsganapokon, úgy ma is minden infót megtaláltok a feladatokról, tanárokat és diákokat kérdezünk a tesztről. És ami a legfontosabb: az írásbeli után jövünk a szaktanár által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokkal! Az angol érettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak!

A  holnapi angolérettségit a maihoz hasonlóan három órán keresztül írhatjátok. Az írásbelire, amely négy feladatsorból áll, legfeljebb 117 pontot kaphattok. A feladatok pontozása a következőképpen néz ki:

Összetevő Időtartam

Pont

Olvasott szöveg értése 60 33
Nyelvhelyesség 30 18
Hallott szöveg értése 30 33
Íráskészség 60 33

Emelt szint

Az emelt szintű vizsga a többihez hasonlóan 4 órán keresztül írható. A teszt szintén négy részből áll, és összesen 120 pontot gyűjthettek össze.

Vizsgarész Időtartam Pont
Olvasott szöveg értése 70 30
Nyelvhelyesség 50 30
Hallott szöveg értése 30 30
Íráskészség 90 30

Használható eszközök

Az írászkészséget mérő feladatok megoldásához, tehát a 4. részhez nyomtatott szótárt használhattok, amiben semmilyen más papír vagy beleírás nem lehet. Erre figyeljetek oda - ha a felügyelő tanár átnézi a szótárt, és puskát (vagy annak tűnő dolgot) talál, akkor elveheti tőletek a szótárt.

Segítség az utolsó pillanatokra

Szaktanároktól kapott tanácsokat, illetve készülési tippeket még az alábbi cikkben találhattok:

Így szerezhettek ötöst az angolérettségin: tippek és trükkök szaktanároktól

Csütörtökön az angolvizsgával folytatódik az érettségi szezon, ezért megkérdeztünk egy szakértőt, milyen tippek, trükkök, praktikák segítenek nektek abban, hogy a hét vége felé is jól tudjatok teljesíteni. Milyen a középszintű angolérettségi? A középszintű angolérettségi írásbelije 180 perces, a négy feladatlap megoldásával maximum 117 pontot szerezhetnek a vizsgázók.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X