Milyen természettudományos tárgy jegyéből számolnak pontot a felvételin?

Számít-e valamelyik természettudományos tárgy eredménye az egyetemi-főiskolai felvételin?

A felvételin a tanulmányi pontok kiszámításakor a magyar, a matek, a történelem és az idegen nyelv mellett valamelyik természettudományos tárgy eredményét is figyelembe veszik.

hirdetés
hirdetés

Fontos: természettudományos tárgy a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a természetismeret és természettudomány.

Ilyenek lesznek a pontszámítási szabályok a 2018-as felvételin: marad a duplázás

Vajon a 2018-as egyetemi-főiskolai felvételin is megmarad a pontduplázás lehetősége? A felvételi pontszámítási szabályairól szóló rendeletet nem módosították, így a 2018-as felvételin is kétféleképpen számolhatnak pontjaikkal azok, akik alap- vagy osztatlan szakra jelentkeznek.

Ha nem volt olyan természettudományos tárgyatok, amelyet legalább két évig tanultatok, két − legalább egy évig tanult − természettudományos tárgy év végi jegyeivel is számolhattok.

A 2018-as felsőoktatási felvételiről itt találjátok friss cikkeinket.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X