Ilyenek lesznek a pontszámítási szabályok a 2018-as felvételin: marad a duplázás

Vajon a 2018-as egyetemi-főiskolai felvételin is megmarad a pontduplázás lehetősége?

Forrás: pixabay.com

A felvételi pontszámítási szabályairól szóló rendeletet nem módosították, így a 2018-as felvételin is kétféleképpen számolhatnak pontjaikkal azok, akik alap- vagy osztatlan szakra jelentkeznek.

hirdetés
hirdetés

Vagy összeadják a (maximum 200) tanulmányi pontot és a (szintén maximum 200) érettségi pontot, majd ehhez adják hozzá a (a felső limit itt is 100) többletpontokat, vagy megduplázzák az érettségi pontokat, és ahhoz adják hozzá a többletpontokat. A jelentkezők pontszámát automatikusan a kedvezőbb módszer alapján számolják ki.

Aki felsőoktatási szakképzésre jelentkezik, annak van plusz egy lehetősége: vagy a tanulmányi és az érettségi pontokat adja össze, vagy a tanulmányi pontokat duplázza, vagy az érettségi pontokat szorozz meg a kettővel. A végeredményhez mind a három esetben hozzá kell adni a többletpontokat.

A 2018-as felsőoktatási felvételiről itt találjátok friss cikkeinket.

Hogyan kerülhettek be az egyetemre, ha nincs 280 pontotok?

Szeretnétek egyetemen vagy főiskolán tanulni, de nem úgy sikerült az érettségi, ahogyan szerettétek volna, ezért nem éritek el a minimumponthatárt? Mégis szeretnétek évkihagyás nélkül folytatni a tanulást? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségeitek vannak. A felsőoktatási felvételiről szóló rendelet alapján a 2017-es keresztféléves felvételin (és a 2018-as "sima" felvételin is) 280 a minimumponthatár az alap- és osztatlan szakokon.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X