Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Közepesen nehéz, de várható volt - Szakértő a matekérettségi második részéről

6

Közepesen nehézre értékelte az Eduline által megkérdezett szakértő az idei matekérettségi feladatsorának második részét.  

Forrás: Fülöp Máté

A szakértői vélemény az első részről itt olvashatjátok. Maradjatok velünk percről percre!

A szakértő szerint a tavalyinál kisség nehezebbre sikerült a matekérettségi második része, ám várható volt, hogy ilyen típusú feladatok lesznek.

hirdetés
hirdetés

A szakérő megfogalmazása szerint "közepesen nehéz" feladatok közül többnél vannak buktatók, amikkel könnyű lehet a pontvesztés, ha valaki nem figyel.

Az egyenlőtlenségnél például könnyen elcsúszhatnak a végzősök, ha nem intervallumot adnak meg, de van olyan feladat, amire gyakorlatilag a föggvénytáblából kikereshető a megoldáshoz vezető út.

A második részben általában megszokott, hogy a koordinátageometriát vagy a térgeometriát hagyják ki (itt három feladatból kettőt kell kiválasztani). Azonban idén a statisztikai feladat "nem ajándékfeladat", mint a korábbi években, így az is becsapós lehet - állítja az Eduline által megkérdezett szakértő.

Érettségi 2016

Ezt kapták a matekérettségi második részében

Ilyen feladatokból állt az első rész

A magyarérettségi középszintű hivatalos megoldásai

Emelet szintű magyar hivatalos megoldás

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (6) , melyek közül a legfrissebbek:

Frekvency

jól van Niki, gratulálunk, ügyes vagy, mé nem kértél még rá egy kis aszteroidapálya-elemzést tükörből nézve, csak hogy érezz valami kihívást is...bírom ezeket a lángelméket. Hídd el én is gyakoroltam ezerrel, csak régivágású emberként nekem más tünt matematika-jellegű témának, nem az ilyen munkaügyi/lottósorsolás cucc..

Krizsán Georgina

Nem tudom, hogy ki állította össze a matek érettségi második részét, de szeretném küldeni neki a "Megtalállak még..." című számot... -.-

Gyöngyösi Balázs

Ja a gimiseknek biztos konnyu volt.. Mr. Szakerto konnyu mondani hogy varhato volt miutan mar latta hogy milyen. A legnehezebb feladatsor volt az elmult 10 evben szoval elmehetnek a pi___-ba akik ezt osszeraktak.

Nikolett Szűcs

Szerintem abszolút korrekt volt. Aki készült rá, azt nem érte meglepetés :)

Ferenczi Mark

Itt vész kárba az a 4 év.. A tanultak 10%-a volt benne a légszívatósabb kombis feladatokkal. Viszlát ELTE!

Fórizs Örs

Gondolom gyorsan írtátok, de az elgépeléseket, helyesírási hibákat szerintem javítsátok. :)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X