Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Közepesen nehéz, de várható volt - Szakértő a matekérettségi második részéről

6

Közepesen nehézre értékelte az Eduline által megkérdezett szakértő az idei matekérettségi feladatsorának második részét.  

Forrás: Fülöp Máté

A szakértői vélemény az első részről itt olvashatjátok. Maradjatok velünk percről percre!

A szakértő szerint a tavalyinál kisség nehezebbre sikerült a matekérettségi második része, ám várható volt, hogy ilyen típusú feladatok lesznek.

hirdetés
hirdetés

A szakérő megfogalmazása szerint "közepesen nehéz" feladatok közül többnél vannak buktatók, amikkel könnyű lehet a pontvesztés, ha valaki nem figyel.

Az egyenlőtlenségnél például könnyen elcsúszhatnak a végzősök, ha nem intervallumot adnak meg, de van olyan feladat, amire gyakorlatilag a föggvénytáblából kikereshető a megoldáshoz vezető út.

A második részben általában megszokott, hogy a koordinátageometriát vagy a térgeometriát hagyják ki (itt három feladatból kettőt kell kiválasztani). Azonban idén a statisztikai feladat "nem ajándékfeladat", mint a korábbi években, így az is becsapós lehet - állítja az Eduline által megkérdezett szakértő.

Érettségi 2016

Ezt kapták a matekérettségi második részében

Ilyen feladatokból állt az első rész

A magyarérettségi középszintű hivatalos megoldásai

Emelet szintű magyar hivatalos megoldás

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés