Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kellemetlen meglepetés érheti a felvételizőket - de nem kell megijedni

Jelentkeztetek a keresztféléves felvételire, de az e-felvételi rendszerében azt látjátok, hogy nulla pontot szereztetek? Nem kell megijedni.

Forrás: shutterstock

A Felvi közleményében felhívja a figyelmet: a februárban induló képzésekre jelentkezők az e-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg az egyes jelentkezési helyeiken aktuálisan számított összpontszámukat és annak részleteit.

hirdetés
hirdetés

"A pontszámítás alapját egyrészt a dokumentummal megfelelően – és legkésőbb 2017. január 10-ig – igazolt és feldolgozott eredmények képezik, másrészt pedig azon vizsgaeredmények vagy mesterképzések esetében részpontszámok, amelyeket maguk a felsőoktatási intézmények rögzítenek a felvételi nyilvántartásba. A megjelenített információk pontos értelmezésében a táblázatok mellett található súgók segítenek, így érdemes átnézni az ott szereplő információkat is" - írják.

Keresztféléves felvételi: ezekre kell figyelni a következő hetekben

Fontos tudni, hogy az egyes jelentkezési helyeken számolt felvételi összpontszámok a feldolgozottság – például az utólag feltöltött dokumentummásolatok feldolgozása - alapján változnak, ezért ha azt látjátok, hogy nulla az összpontszámotok, ne ijedjetek meg.

Elképzelhető, hogy például az a felsőoktatási intézmény, ahová jelentkeztetek, még nem rögzítette az ott szervezett vizsga eredményét. Érdemes többször megnéznetek az e-felvételin szereplő adatokat és az összpontszám részleteit.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X