Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Sokakat érhet kínos meglepetés a felvételin

Nem minden szakot hirdetnek meg a keresztféléves eljárásban, alapszakon pedig nem lehet államilag támogatott képzésre jelentkezni ilyenkor.

Elindult a jelentkezés a 2017 februárjában induló felsőoktatási képzésekre. A jelentkezés azonban nem teljesen ugyanolyan, mint a "rendes", tavaszi felvételi eljárási időszakban.

A keresztféléves jelentkezés során csak korlátozott kínálattal állnak elő az egyetemek és főiskolák. Erről magatok is meggyőződhettek a szakkínálat átböngészésével.

hirdetés
hirdetés
Figyelem! Ezek nélkül sehova sem vesznek fel

Az intézmények ilyenkor többségében mesterképzéseket hirdetnek meg, ezek állami és önköltséges formákban is indulnak.

Bizonyos intézmények osztatlan szakokat is indítanak, ám ezeket kizárólag önköltséges formában, csakúgy mint az alapszakokat, amikből szintén nem indul februárban államilag támogatott.

A meghirdetett szakok esti és levelezős munkarendben is indulnak, ebben a tekintetben nincs kükönbség a hagyományos felvételihez képest.

A képzésekre kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni november 15-ig.

 

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X