Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Erre a szakra lehetetlen lesz bekerülni 2012-ben - rossz hír a felvételizőknek

ELTE
Hallgatók az ELTE jogi karán. Ilyen harc még nem volt az államis helyekért
Forrás: Marton Szilvia

Húsz-huszonegyszeres túljelentkezéssel kell számolniuk azoknak a diákoknak, akik államilag finanszírozott jogászképzésre szeretnének bekerülni idén. A kormány döntése alapján az országban mindössze két helyen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen lehet állami ösztöndíjasként jogot tanulni, de ott is csak ötven-ötven elsőéves kezdhet szeptemberben ingyen.

hirdetés

Ezekért a helyekért minden eddiginél keményebb lesz a verseny: az ELTE ötven állami ösztöndíjas helyére 1210-en, a Pázmányéra pedig 1096-an jelentkeztek. A vidéki egyetemek fizetős jogászképzései iránt már nem ilyen nagy az érdeklődés: a Debreceni Egyetem nappali képzését 315-en, a Miskolci Egyetemét 188-an, a Szegedi Tudományegyetemét 486-an, a Pécsi Tudományegyetemét pedig 410-en jelölték meg. A friss jelentkezési statisztikákról itt olvashattok, a legnépszerűbb karok listáját itt, a legtöbb felvételizőt vonzó szakok rangsorát pedig itt találjátok.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!
(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X