Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Felvételi 2012: ez a tíz legnépszerűbb alapszak, nehéz lesz a bejutás

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2012-es felvételi jelentkezési adatait: a legnépszerűbb alapszak a gépészmérnöki lett, de úgy tűnik, a gazdálkodási és menedzsment képzéstől még az sem vette el a felvételizők kedvét, hogy ezen a szakon kizárólag fizetős formában lehet tanulni.

A legnépszerűbb alapszakok
A legnépszerűbb alapszakok
Forrás: felvi.hu


Rosszul tippelt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, aki februárban a parlamentben még azt mondta, körülbelül ugyanannyi felvételiző várható idén, mint tavaly: a végleges adatokat ma hozta nyilvánosságra az Oktatási Hivatal, ezekből az látszik, hogy 22 százalékkal csökkent a jelentkezők száma a 2011-eshez képest. A témáról bővebben itt olvashattok, a 10 legtöbb felvételizőt vonzó mesterszak rangsorát itt nézhetitek meg, a 20 legnépszerűbb egyetemi és főiskolai kar friss listáját pedig itt találjátok.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!
(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X