Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tandíjkedvezményt kaphatnak az önköltséges hallgatók a Corvinuson

1
Forrás: stiller

Kompenzációs programot indít önköltséges hallgatóinak 2012 szeptemberétől a Budapesti Corvinus Egyetem – jelentette be az intézmény.

hirdetés
hirdetés

Az alap-, illetve mesterképzésen tanuló elsőévesek az önköltségből utólagos engedményt kaphatnak, amelynek nagysága a tanulmányi eredménytől függ majd, a legjobban teljesítőknek 100 százalékos engedményt ad az egyetem. Az első évben 50-70 millió forintot különítenek el a programra.

Emellett – a hallgatók szociális helyzetétől függően – részletfizetési és halasztott fizetési lehetőséget is biztosítanak. Az új támogatási rendszer másik eleme a Corvinus Hallgatói Ösztöndíjprogram, amelyhez külső, alapítványi forrásokat használnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

info

Szinte minden intézmény különböző kedvezmény bevezetését tervezi az önköltséges képzésbe bekerülők számára. Pl. az Általános Vállalkozási Főiskola (www.avf.hu) az önköltséges képzéseire felvételt nyert hallgatók közül azok, akiknek felvételi összpontszáma elérte a megállapított ponthatárt, intézményi ösztöndíjas, illetve részösztöndíjas képzésben kezdhetik meg tanulmányaikat, akiknek – a magyar állami ösztöndíjasoktól, részösztöndíjasoktól eltérően – nem kell a végzés utáni időszakra szóló kötelezettséget tartalmazó szerződést kötniük. A tanulmányaikat a 2012/2013-as tanév 1. félévében kedvezményes önköltséges képzésben megkezdő hallgatók a további félévekben is pályázhatnak intézményi ösztöndíjra, részösztöndíjra. Ugyanez érvényes lesz a teljes önköltséget megfizető hallgatókra is.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X