Felnőttképzés Eduline

Így adhatsz könnyedén választ az összes matematikai ismeretlenre:

Elolvasom

Az easyMaths 2011-ben indult, és azóta is segíti az egyetemistákat a matematikában, gazdasági ismeretekben és hasonlókban, de hol kezdték az alapítók? Miért és hogyan indult a vállalkozás? Milyen igényekre tudnak reagálni, és hogyan működik az oldal. Erről és még sok másról beszélgettünk Somogyi Tiborral, az easyMaths alapítójával, ügyvezető igazgatójával.

Felsőoktatás Eduline

Ingyen túlórát is vállalnak a fiatalok, ha látják az előmenetelüket

Elolvasom

Számos ponton megengedőek a magyar fiatalok a munkáltatókkal szemben. Nem várnak el azonnal magas fizetést, csak az alapbér legyen kielégítő, valamint az ingyen túlóra is belefér a többségnek, ha látják, hogy megéri a cégnél dolgozni. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek elvárásaik, a jövő munkaadóinak nagyon sok dologra kell figyelniük, ha meg szeretnék tartani a fiatal munkaerőt.

Felsőoktatás Eduline

Még csak 20 éves, de már tízmilliókat keres a diáklány

Elolvasom

Százezer dolláros, vagyis körülbelül húszmillió forintos forgalma volt az egyik legfiatalabb amerikai üzletasszony cégének 2010-ben. A húszéves Corinne Prevot bekerült a Forbes All Stars Student Entrepreneurs tízes csoportjába, akikkel Michael Dell – az egyik leghíresebb és leggazdagabb üzletember, aki az egyetemen kezdte a karrierjét – beszélt a jövőről.

Felsőoktatás Eduline

Miért mondanak csődöt élesben a gazdasági diplomások?

Elolvasom

A világpiacon diktáló vállalatok egyöntetűen osztják azt a véleményt, hogy a gazdasági képzések elavultak és a valósághoz képest mindig egy lépéssel hátrébb vannak. Miközben az információs robbanás és az internet naponta új és új technikákat szállít, az MBA kurzusok diákjai még mindig befektetési ismereteket hallgatnak, és legfőbb vágyuk, hogy egy banknál dolgozhassanak.

1 2