szerző:
Eduline

Egy magyar diák alapította az amerikai egyetemisták és főiskolások legnépszerűbb társkereső oldalát.

Egy magyar diák alapította az amerikai egyetemisták és főiskolások legnépszerűbb társkereső oldalát. A 2010-ben létrehozott datemyschool.com-nak már 260 ezer felhasználója van, év végére pedig szeretnék elérni az egymilliót - írja az Index.

Alexa Balázs és Jean Meyer a Columbia MBA-képzésén tanul, ahova szinte csak fiúk járnak, így nehéz randipartnert találni. Ezért két hallgatótársuk hárommillió dolláros befektetésével létrehozták datemyschool.com-ot: az oldalra az amerikai felsőoktatásban tanulók regisztrálhatnak az egyetemi e-mailcímük mellett még néhány adat megadásával, kamuprofilt nem lehet létrehozni.

Az oldal sikerének titka, hogy egy kattintással le lehet tiltani a Facebook-ismerősöket, Gmail-kapcsolatokat vagy az egyetemi társakat, emellett intézményre, szakra és vallásra is le lehet szűkíteni a keresést. A Facebookhoz hasonlóan az üzenőfalra is posztolhatnak képeket, szövegeket a felhasználók. Az oldal csak a hallgatóknak ingyenes, a végzettek 7-79 dollárt fizetnek havonta, attól függően, hogy mennyi időre fizetnek elő.

A datemyschool.com sikersztoriját már a top üzleti iskolákban is tanítják. "Azokon az egyetemeken, ahol jelen vagyunk, a szinglik 80 százaléka aktív felhasználónk, gyakorlatilag szinte mindenki randizik a segítségünkkel, össszevetve a hagyományos oldalak 1-2 százalékos teljesítményével" - mondta Alexa Balázs, aki 2006-ban végzett a Közgázon, utána pedig négy évig a McKinsey & Co. tanácsadócégnél dolgozott. 2010-ben kezdte el az MBA képzését a Columbián.

"Most az a feladatunk, hogy ezt megcsináljuk nagyobban, mindenhol, hiszen az USA-ban van 20 millió hallgató és 100 millió végzett. Utána jöhet Ázsia és Nyugat-Európa. És ha találunk hatékony módszert bármelyik ember gyors azonosítására, akkor talán nem is kell az egyetemekhez kötni" - tette hozzá.