szerző:
Eduline

Az eddigiekhez képest teljesen más szemléletű ételrendelős oldalt indított két magyar egyetemista. A vállalkozással alapítványoknak segítenek.

©

Hermann Sebastian és Réti Bálint 24 évesek, a szüleiknél élnek, de már van egy nagyon menő vállalkozásuk, amivel ráadásul jótékonykodnak is.

Ők alapították meg a fairfood.hu ételrendelő oldalt. “A célunk, hogy minél egyszerűbben belenyomjuk az emberek fejébe, hogy gondoljanak másokra is. A legegyszerűbb az ételrendelés, mert gyakran rendelnek. Nem kerül többe, nem kell többet kattintani, de mégis segítettél, és nem csak bele a vakvilágba, hanem kommunikáljuk azt, hogy pontosan kinek és mire megy a pénz" - mondták el a Forbes-nak.

A fairfood nem az ételek árára teszi rá a jutalékot, hanem az éttermekből származó bevétel 20 százalékát adja oda különböző alapítványoknak.

Decemberben indultak havi tematikus kampányokkal, elsőként a Bethesda gyermekkórháznak gyűjtöttek, most pedig a Csak Egyet Alapítványnak megy a pénz a rendelések után. Utóbbi helyen az alapítvány székeinek megjavítására megy majd a pénz.

A projektben rajtuk kívül még két fő (Döbrentey Csaba, Kórosi Gergő) dolgozik, valamint már van két gyakornokuk is.

(Forbes)