szerző:
Eduline

Az egyetemisták mindössze 6 százaléka akar saját vállalkozást a diploma megszerzése után.

A magyar egyetemisták-főiskolások 83 százaléka alkalmazottként tervez munkába állni a diploma megszerzése után, és csak 6 százalékuk gondolja úgy, hogy saját vállalkozást indít – írja a Világgazdaságra hivatkozva a hvg.hu. 

Nem meglepő az sem, hogy a gazdasági területen hallgatók vállalkozói hajlandósága magasabb, mint a természettudományi vagy társadalomtudományi területen tanulóké. Ennek egyrészt az a nyilvánvaló oka, hogy több gazdasági jellegű tárggyal találkoznak képzésük során, amely felkeltheti az érdeklődésüket a vállalkozások iránt, és a magabiztosságukat is növelheti. Másrészt viszont körükben gyakoribb, hogy már eleve a családi vállalkozás átvételére készülnek, emiatt jelentkeznek az adott szakra.

Megvalósítanátok a saját projekteteket? Így kaphattok akár 500 ezer forint támogatást

Az ELTE Innovációs Központja idén is meghirdeti Innovatív Hallgatói Ötletpályázatot. Az ösztöndíj célja a graduális és posztgraduális képzésen résztvevő ELTE-s hallgatók újító, saját ötletű projektjeinek elindítása anyagi, illetve szakmai támogatás nyújtásával. A pályázat témáját illető tartalmi megkötés nincs, így az származhatbármely tudományterületrő, fontos szerepet játszik azonban az ötlet újszerűsége, innovativitása és piaci megvalósíthatósága.