Közoktatás Eduline

Mindennapos iskolai testnevelés: honnan lesz rá pénz?

Elolvasom

"A tervek szerint minden nap lesz testnevelésóra. Ez egy népszerű javaslat. Már azok számára, akik szeretik/szerették a tesiórákat. Csak azt nem tudom, miért nem tetszenek figyelni, hallgatni a szakmai szempontokra is?" - olvasható a Pedellus blog legfrissebb bejegyzésében.

Közoktatás Eduline

Most már biztos: 2012-től minden nap lesz testnevelés az iskolákban

Elolvasom

Jövő ősztől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban, ennek megvalósítását létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni a kormány - jelentette be Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának keddi ülésén.

Közoktatás Eduline

Már szeptembertől kötelező lesz a heti öt testnevelésóra az iskolákban

Elolvasom

Az Európai Unió is elismeri a sport oktatásban betöltött szerepét, a mindennapi fizikai aktivitás jelentőségét, ezért a néppárti képviselőknek a Régiók Bizottságában kezdeményezniük kellene a mindennapos testnevelés egységes európai iskolai bevezetését - mondta Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, gödöllői polgármester.

Közoktatás Eduline

Mire jó az iskolai testnevelés?

Elolvasom

Mérhetően alacsonyabb volt a vérnyomásuk azoknak a gyerekeknek, akiknek naponta volt iskolai tornaórájuk, mint kortársaiknak, akik hetente csak két tornaórán vettek részt - derült ki egy nemrég publikált kutatásból.

Közoktatás Edupress

Irreális lenne a heti öt testnevelésóra?

Elolvasom

Heti öt testnevelésórát írna elő az általános iskolákban az a törvényjavaslat, melyet múlt hét péntekennyújtottak be kormánypárti politikusok. A testnevelésórákat a 2011-2012-es tanévtől emelnék meg először csak két évfolyamon, majd az azt követő években terjesztenék ki.