Közoktatás Eduline

Nem mentek iskolába a tornaszentandrási diákok

Elolvasom

Nem jutottak el az iskolába pénteken a Borsod megyei Tornaszentandrásról a gyerekek, akik egyébként a környező települések oktatási intézményeibe - Bódvaszilasra, Szögligetre - járnak, ugyanis a Bódva elöntötte a faluból kivezető utat.

Közoktatás Eduline

Porvédő maszkban érkeztek a tanórákra a devecseri diákok

Elolvasom

Öt héttel a vörösiszap-katasztrófa után hétfő reggel újraindult a tanítás a devecseri általános iskolában; a rendőrség az iskola környékéről a forgalmat elterelte; a gyermekek egy része porvédő maszkban, szülői kísérettel érkezett a Veszprém megyei kisváros Várkert utcai iskolaépületébe.

Közoktatás Eduline

Újraindul az élet Devecseren: ma kezdődik el a tanítás

Elolvasom

Öt héttel a vörösiszap-katasztrófa után ma reggel újraindul a tanítás a devecseri általános iskolában - igaz csak a felső tagozatosok számára, mert a kisiskolások továbbra is csak napi harminc kilométeres kerülővel, a korábban bezárt somlószőlősi iskolában tanulhatnak, ahová különbusz szállítja őket.

Nyelvtanulás Eduline

Miért lenne unalmas Németországban tanulni?

Elolvasom

Bernadett egy német kisvárosban, Lüdinghausenben tanul és annyira tetszik neki a kinti élet hogy az eredetileg tervezett fél évét duplázni akarja. Ő beszél most a tapasztalatairól: a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Felsőoktatás Eduline

"Számomra ez egy oázis" - interjú a volt kultuszminiszterrel

Elolvasom

Milyen az igazi egyetem? Bozóki Andrásnak van összehasonlítási alapja, hiszen megfordult már a világ legjobb egyetemein is, mégis azt mondja, számára a budapesti Közép Európai Egyetem az első. De beszélt még nekünk a tandíjról, a sokat kritizált bolognai-rendszerről és a diplomák elértéktelenődéséről is.

Felsőoktatás Eduline

A 10 legszörnyűbb tanár a filmvásznon

Elolvasom

Mindenkinek van kedvenc tanár figurája, akit valamelyik filmben látott és azt kívánta bárcsak az ő sulijának a tanári kara is innen venné a példát. A tanárnak általában pozitív szerepe van a filmekben, ők azok akik a főhősben tudatosítják a tanulságokat vagy mentorként lépnek fel a konfliktus helyzetben. Na de azért akadnak olyan történetek, ahol a tanár totálisan diszfunkcionális, netán ő maga idézi elő a konfliktust. Nézzük azokat, akiktől nem nyerhetünk inspirációt.

Közoktatás Eduline

Idén sem lesz olcsó a tanévkezdés a szülőknek

Elolvasom

Szeptember 1-én elkezdődik a tanítás; az új tanévben összesen 1 millió 348 ezer 900 tanuló kezdi meg vagy folytatja az iskolát. A tanévkezdés idén is jelentős, az MTI számításai szerint mintegy 30 ezer forintba kerülhet azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke először ül be az iskolapadba.

1 2