szerző:
Eduline

Több száz iskolát kellett bezárni hétfőn Skóciában, Észak-Írországban és Anglia észak-keleti részén a rendkívül kemény tél és havazás miatt.

Angliában 450, Skóciában legalább 800, Észak-Írországban pedig csaknem száz iskola zárt be. Az oktatási intézményekben a rossz időjárás miatt szünetel a tanítás. Hogy meddig, azt egyelőre nem lehet tudni. A meteorológusok szerint további kemény fagyok és erős havazás várható az ország több körzetében is - írja a hvg.hu.

Kíváncsi vagy, hány napig tart majd a téli szünet, melyik lesz az első és utolsó tanítási nap? A legfontosabb dátumokat itt gyűjtöttük össze.

Skócia keleti részén már pénteken sem volt tanítás: a legtöbb aberdeeni és moray-i általános- és középiskolában az intézményvezetők a hét közepén rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az erős havazás, az éjszakai fagy és a viharos szél miatt. A szintén Skóciához tartozó Orkney-szigeteken pénteken még nyitva voltak az iskolák, de volt olyan iskolabusz, amely nem tudott eljutni a távolabbi településekre, így nem tudta felvenni az összes diákot - írja a BBC.

Az északkelet-angliai Durhamban múlt hét csütörtökön összesen harminc iskola igazgatója döntött úgy, hogy a tanárokat és a tanulókat is hazaküldi, és lezárja az épületet. Januárban több mint tízezer brit iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet a havazás miatt, így a diákok négy-öt nappal hosszabb téli szünetnek örülhettek.

eduline