A Szülői Hang több mint ötezer szülő részvételével készített felmérésből kiderül: az általános iskolákban a matek- és az angolórákat érinti...  Tovább »

Eddig 3800-an írták alá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) petícióját.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Eddig 2200-an írták alá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) petícióját – a szervezet rendezné a pedagógusok kötelező óraszámának...  Tovább »

Növelni kell az oktatásra szánt forrásokat minden területen.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mennyit keresnek a magyar pedagógusok a többi európai országban tanító kollégáikhoz képest?  Tovább »

A gyógypedagógusok szerepe felbecsülhetetlen, mégis több ezren hiányoznak ma Magyarországon a munkaerőpiacról - írja az Abcúg.  Tovább »

A tanárhiánnyal romlik az oktatás minősége, csökkennek a gyerekek lehetőségei és esélyei is.  Tovább »

"Nem, nem panaszkodom. Ezek a tények" - írta tanári fizetéséről Facebook-oldalán Balatoni József.  Tovább »

A pedagógusfizetésekkel kapcsolatban számos cikk jelent meg az utóbbi napokban, hetekben. Mi van folyamatban vagy éppen mit mutatnak a számok?  Tovább »

Pozitív jelentést adott ki az OECD a magyar oktatás helyzetéről, a jelentésben foglalt megállapítások nem okoztak meglepetést az oktatási...  Tovább »

Magas a lemorzsolódási arány a tanári szakokon, ráadásul nagyon sok fiatal diplomás dönt a pályaelhagyás mellett – olvasható a Nemzeti Pedagóguskar...  Tovább »

Ez az eredménye egy egyesült államokbeli kutatásnak.  Tovább »

A pályakezdők juttatásának emelésével és a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásával enyhítené a pedagógushiányt a Pedagógusok Demokratikus...  Tovább »

"Egy pályakezdő tanárnak ma egyetemi végzettséggel 203 ezer forint a bruttó fizetése.  Tovább »

2019-ben is az 101 500 forintos vetítési alap határozza majd meg a pedagógusok bérét, hiába kéri évek óta a szakszervezetek, hogy vagy emeljenek a...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X