Közoktatás MTI

Az államtitkár szerint a pedagógusok "nagyobb anyagi megbecsülésben kezdhetik" az évet

Elolvasom

Idén több pénz lesz az oktatásra, folytatódnak az iskolafejlesztések, az oktatás színvonalának javítását szolgáló intézkedések és az iskolai eszközvásárlások - mondta Palkovics László oktatási államtitkár csütörtökön az MTI-nek. Hangsúlyozta: a 2013 és 2017 között végrehajtott pedagógus béremelésnek köszönhetően a pedagógusok is nagyobb anyagi megbecsülésben kezdhetik az új évet, mára átlagosan 50 százalékkal emelkedett a bérük.

Közoktatás Eduline

Mikor bukkannak fel végre férfiak a középiskolai tantestületekben?

Elolvasom

"Igazából akkor beszélhetünk majd komoly változásról, ha az erre a pályára jelentkező fiúk száma jelentősen növekedni kezd. Döntő fordulat lenne a középiskolákban, ha ambiciózus, fiatal férfiak új nemzedéke jelenne meg, és egészséges nemi egyensúly jönne létre" - mondta a pedagógus pályáról Setényi János oktatáskutató.

Közoktatás Eduline

Tényleg csak egy évre szól a tanárok béremelése, jövőre újra döntenek az igazgatók

Elolvasom

„Azért kapják meg a kollégák határozott időre a béremelést, hogy minden évben lehetőségük legyen eldönteni az intézményeknek, élnek a differenciálás lehetőségével vagy sem” - írja pénteki közleményében a Klebelsberg Központ. Vagyis a "gyengén teljesítő" pedagógusok nem lehetnek biztosak abban, hogy jövőre is megkapják az emelést.

Közoktatás Szabó Fruzsina

Csalódás éri a tanárokat januárban? Már most biztos, hogy nem változtatnak a bértábla alapján

Elolvasom

Hiába kéri hónapok óta a tanárok fizetését meghatározó „vetítési alap” emelését több szakszervezet és a Nemzeti Pedagógus Kar, már most biztos, hogy jövőre sem fog emelkedni az az összeg, amely alapján kiszámítják a pedagógusok bérét. Körülbelül havi 40-70 ezer forintos pluszpénztől esnek el ezzel a pedagógusok.

Közoktatás Eduline

Hol a legjobb a Földön tanárnak lenni?

Elolvasom

A TED-ed világszerte 17 tanárt keresett meg, akik állami intézményben tanítanak. A fizetési eltérések sokszor megdöbbentőek, ráadásul az elmaradottabb országokhoz képest egy magas nyugati kereset nem jelenti feltétlent azt, hogy valaki jól is él.

Közoktatás eduline/mti

Alacsony tanári fizetések, kevés felsőoktatásba jelentkező - így látja az országot az OECD

Elolvasom

Magas a kora gyermekkori nevelésben részt vevők aránya, a magas szintű képzettséget jól megfizetik Magyarországon, kevés ugyanakkor a tanóra alapfokon, a felsőoktatásba pedig viszonylag kevesen kapcsolódnak be és alacsony a tanárok fizetése - többek között ez derül ki az OECD kedden Budapesten bemutatott tanulmánykötetéből.

1 2 3 4