Közoktatás Eduline

A pedagógusminősítés nem más, mint egy színpadi mutatvány?

Elolvasom

"Unokáim, testvéreim unokái, szomszédgyerekek és tanítványok egytől egyig arról számolnak be, hogy a tanárnéni/bácsi minősülős órája színpadi mutatvány volt, a legkevésbé sem hasonlított a hétköznapira" - olvasható a pedagógusminősítési rendszerről abban az olvasói levélben, amelyet a Független Tanerők Hangja nevű Facebook-csoport tett közzé.

Közoktatás MTI

Megvan, hány pedagógust minősíthetnek 2019-ben

Elolvasom

Jövőre 35 ezer pedagógus vehet részt a minősítési eljárásban, az emberi erőforrások miniszterének szerdán közzétett határozata tartalmazza a keretszám mellett a minősítési tervbe való felvétel különös feltételeit is - közölte az Oktatási Hivatal

Közoktatás Eduline

Nem engedték át a minősítésen az egyik legsikeresebb tankönyvszerzőt

Elolvasom

"Tavaly júniusban kaptam meg az Oktatási Hivatal határozatát, mely szerint a Pedagógus II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárásban sikertelenül vettem részt" - írja blogbejegyzésében Marton Lívia mentor, szaktanácsadó, a legnagyobb példányszámban eladott magyar kiadású angoltankönyv-sorozat szerzője, aki szerint más módszerekkel kellene értékelni a pedagógusok munkáját. Azt is elárulta, mit tartana a legjobb megoldásnak.

Közoktatás MTI

Tízből kilenc tanár átment a minősítési vizsgán, 3000-en újra nekifutnak

Elolvasom

A Pedagógus I. és II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárások 2014 és 2016 között zajlottak, összesen 39 924 pedagógus tett minősítő vizsgát, és a vizsgák 91 százaléka sikeres volt - írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tájékoztatására hivatkozva.

Közoktatás MTI

Készíthetik a portfóliót a minősítésre jelentkező tanárok

Elolvasom

Megnyílt az az online felület, amelyre a szakvizsgázott, hivatásukat legalább 14 éve gyakorló pedagógusok feltölthetik portfóliójukat, ezek a tanárok egyszerűsített minősítési eljárással pedagógus II. fokozatba kerülhetnek 2015. január elsejétől - jelentette be a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: a tanfelügyelettől az állami tankönyvellátásig

Elolvasom

Megnéztük, hogyan ellenőrzik 2014-től a tanfelügyelők a tanárok és igazgatók munkáját, illetve az iskolák működését. Összegyűjtöttük a legjobb mémeket, amelyek a tankönyvellátás államosításáról szóló törvény elfogadása kapcsán születtek, és bemutattuk a svéd, illetve a finn felsőoktatási rendszert. A hét hírei és cikkei.

Közoktatás Eduline

Itt vannak a tanárok "vizsgakérdései": megfelelnétek?

Elolvasom

Módszertani felkészültség, nyelvi igényesség, konfliktuskezelési stratégiák - többek között ezeket is vizsgálják majd a tanfelügyelők. Az "országos pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel" kapcsolatos első dokumentumokat és a konkrét szempontokat csürtökön hozták nyilvánosságra.