Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a megszűnő szakoktól az olcsó nyaralásig

Elolvasom

Beszámoltunk arról, hogy milyen szakok szűnnek meg 2016-ra. Megnéztük, milyen lesz a középszintű szóbeli érettségi, és milyen ponthatárokra számíthattok a legnépszerűbb képzéseken. Bemutattuk a legmenőbb nyári táborokat, tippeket adtunk az olcsó nyaraláshoz, és összefoglaltuk a nyári diákmunkával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás Eduline

Népszerű képzések szűnnek meg 2016-ra

Elolvasom

A 2016/2017-es tanévre teljesen átalakul a felsőoktatási szakképzések rendszere a felsőoktatásban szerezhető képesítések jegyzéke alapján, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra. A társadalomtudományi és pedagógiai területet lenullázták.

Felsőoktatás Eduline

Hivatalos: ezek a szakok biztos megszűnnek 2016-ra

Elolvasom

Összesen huszonegy alapszak, köztük az andragógia, a kulturális antropológia és a társadalmi tanulmányok képzés szűnik meg 2016-tól, több szak átalakul és újakat is bevezetnek. A kommunikáció és médiatudomány, illetve a nemzetközi tanulmányok alapképzés megmarad. Kedden nyilvánosságra hozták a felsőoktatásban szerezhető képesítések 2016/2017-es tanévre érvényes jegyzékét. Itt vannak a részletek.

Felsőoktatás Eduline

Friss: megszűnhet az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara is

Elolvasom

Az Átlátszó Oktatás megszerezte a Felsőoktatási törvény módosításának a kormány számára előkészített tervezetét, rengeteg változásra lehet számítani a rektorok jogkörén át a szakok listájáig, az egyik legkomolyabb csapást az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara szenvedheti el: nagyon komoly bevételkiesést szenvedhet el az intézmény, ami veszélyezteti a kar fennmaradását.

Felsőoktatás Eduline

Megszűnhet az ELTE Társadalomtudományi Kara

Elolvasom

Pénteken jelentette be az Emmi, hogy felülvizsgálták a felsőoktatási rendszert és több képzést is megszüntetnének. Így a nemzetközi és társadalmi tanulmányi alapszakot is. Ez viszont ahhoz vezet, hogy többek között az ELTE Társadalomtudományi Kara elveszti bevételeinek több mint 60 százalékát, ez pedig a kar megszűnéséhez vezet.

1 2