szerző:
Eduline

Számos változás vár a középiskolásokra, ahogy az egyetemistáknak is érdemes megnézni, mi vár rájuk a felsőoktatásban.

©

Az egekbe szöktek az albérletárak, így mélyen a zsebetekbe kell nyúlni, ha nem kaptatok kollégiumot. Hogy mennyit kell fizetni a különböző városokban, ebben a cikkben találjátok.

Azt is megnéztük a héten, a gimnazistáknak milyen órákra kell számítaniuk szeptembertől. Bevezették a mindennapos testnevelést és a hírek szerint hamarosan mindennapos énekóra is jön. Részletek itt.

Sokaknak nem elég a sima nyelvvizsga a diploma megszerzésére – a diplomamentő programra még mindig jelentkezhettek, részleteket itt találtok -, a szakmai nyelvvizsgákat szedtük össze ebben a cikkben.

Aki államis helyre nyert felvételt, annak szeptemberben alá kell írnia a hallgatói nyilatkozatot, melyben vállalja, hogy annyi ideig fog itthon dolgozni, mint amennyit az államis képzésen töltött. De nem csak ez az egy feltétel szerepel a szerződésben. Hogy még mi van benne, itt kiderül.

Szakok szűnnek meg, egyetemek olvadnak egybe, több kreditet kell összegyűjteni – és ez még csak a kezdete annak a sok változásnak, amely a főiskolásokat, egyetemistákat várja szeptembertől. Nézd meg a változásokat itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!