Megerősítené a szakgimnáziumokat Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki szerint a felnőttképzésben tanulók arányát is emelni kell.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a szakmai érettségik feladatsorait és a megoldásokat az Oktatási Hivatal.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Tavaly volt először kötelező a szakgimnáziumi végzősöknek szakmai érettségi vizsgát tenni. Ezt gondolják a vizsgázók az idei szakmai érettségikről:  Tovább »

Tavaly volt először kötelező a szakgimnáziumokban a szakmai érettségi vizsga. A diákokra holnap is komoly feladat vár.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tavaly volt először kötelező a szakgimnáziumi végzősöknek szakmai érettségi vizsgát tenni, az írásbeli körül hatalmas botrány alakult ki, a diákok...  Tovább »

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerint a szakképzésnek a valós gazdasági...  Tovább »

Rengeteg programon vehettek részt a Szakmák éjszakáján, megnézhetitek például, hogyan működik egy nagy szálloda konyhája, milyen meglepő kéréseket...  Tovább »

Költöznek a fóti gyermekváros területén működő iskolák, pedig a kormány korábban azt ígérte, hogy a kastélypark rendezési terve "csak" az állami...  Tovább »

A szakgimnáziumi képzés szeptembertől jóval rugalmasabb lesz, a 11. és 12.  Tovább »

Gondolják újra a középfokú szakképzésben, főleg a szakgimnáziumokban a szakmai és a közismereti tárgyak arányait - ezt javasolja a Magyar Tudományos...  Tovább »

Ha egy eposz, egy regény vagy éppen egy dráma eltávolítja, nem pedig közelebb hozza a diákokat az olvasáshoz, és az a mű az érettségin sem kötelező...  Tovább »

"Stop Soros" plakátokkal ragasztották tele a budapesti Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnázium egyik tábláját.  Tovább »

"A gyerekek most arról kapnak bizonyítványt, hogy nyolc évig jártak iskolába, arról nem, hogy a szükséges alapkészségeik megvannak.  Tovább »

Nem árulja el a Nemzetgazdasági Minisztérium, hány pedagógus hiányzik a szakképző iskolákból.  Tovább »

Több lépést tettek a szakképzés fejlesztése, a lemorzsolódás csökkentése és az oktatás minőségének javítása érdekében - így reagált a...  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X